Carolina Gynnings nya ord om uppbrottet från Alexander Lydecker

Carolina Gynning.

Carolina Gynning och Alexander Lydecker separerade 2018.
Nu berättar tv-profilen att avslöja nya detaljer om den tuffa tiden.
– Det här var ju bedrövligt för mig alltså, säger hon i Berg och Gynning – Hittar sig själva.

Det var 2018 som konstnären och tv-profilen Carolina Gynning, 42, och exet Alexander Lydecker valde att separera.

Paret har döttrarna Alicia, 8, och Adele, 7, tillsammans.

Efter uppbrottet från Alexander har Carolina Gynning varit öppen med hur separationen har påverkat henne. Framför allt tycker hon det är svårt att vara från sin barn. Hon har tidigare uttalat sig om sorgen över familjens splittring i podcasten Berg och Gynning – Hittar sig själva men annars är det inte ofta som Alexanders namn kommer på tal.

Så är relationen mellan Carolina Gynning och exet idag

Drygt drygt två och ett halvt år efter uppbrottet har ex-paret en vänskaplig till varandra. Carolina Gynning har bland annat vid ett tillfälle visat upp exet på sin Youtube-kanal och i videon stod det inga tvivel om deras goda relation de har idag.

Carolina Gynning har också i en tidigare intervju med Expressen berättat om sina känslor över att ex-pojkvännen:

– Vi har en väldigt fin kommunikation och respekterar varandra. Han har gått vidare med en annan kvinna och de känns kära och stabila. Jag känner att det blev jättebra till slut, säger Carolina och fortsätter:

LÄS MER: Carolina Gynnings varning till Carina Berg – efter orden om Holger

– Det var inte menat att det skulle vara vi, men vi blev lyckliga på olika håll. Det är viktigt att man vill att den andra ska vara lycklig för både den andres och barnens skull.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Gynnings nya ord om tuffa tiden

I tisdagens avsnitt av podcasten Gynning och Berg – Hittar sig själva avslöjar nu Carolina Gynning nya detaljer om uppbrottet.

Väninnorna pratar om att Carolina Gynning har valt att starta ett inspirationskonto på Instagram.

– Från det att jag separerade från mitt ex och var tvungen att ha barnen varannan vecka, det här var ju bedrövligt för mig alltså, säger hon och fortsätter:

– Det var fruktansvärt, jag mådde så himla dåligt och det enda som hjälpte var ju faktiskt att gå ut och springa. Springa, springa, springa för att döva ångesten.

Hon berättade att varje gång hon var ute och sprang under den perioden så kände hon att hon inte orkade, men då hörde hon en röst i huvudet som sa åt henne att fortsätta.

– Då startade jag ett konto på Instagram bara för att om jag lägger ut att jag har varit ute och sprungit en mil, då kommer några och säger shit vad du är grym och då känns det ju bättre, förklarar hon.

FOTO: Karin Törnblom/TT/Maja Suslin/TT

LÄS OCKSÅ: Phillipe Cohens oväntade ordval under Musikhjälpen 2020

LÄS OCKSÅ: Tittarnas kritik mot SVT efter upptäckten i julkalendern Mirakel