LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Carolina Gynning om kampen med att amma – svåra tiden med döttrarna Adele och Alicia

15 jul, 2021 
Lovisa Ström
Carolina Gynning SS
Carolina Gynning är mamma till tre barn och pratar ofta om hur mycket hon älskar mammalivet. Men det är inte alltid som det varit helt enkelt. Nu berättar hon om kampen med de två äldsta döttrarna Adele och Alicia.
”Har känt mig så misslyckad”, skriver hon.
Annons
Allt du behöver veta om Carolina GynningBrand logo
Allt du behöver veta om Carolina Gynning

Tillsammans med kärleken Viktor Philipson har Carolina Gynning nu fått sitt tredje barn. Dottern Vilda kom till jorden i slutet av juni och har sedan dess synts på Carolinas Instagram både en och annan gång. Men Vilda är inte Carolinas enda dotter.Tillsammans med tidigare kärleken Alexander Lydecker har hon även döttrarna Alicia och Adele.

Nu delar hon med sig av en tuff period från deras småbarnsår.

Carolina Gynning om amningen med dottern Vilda

Den senaste tiden har Carolinas följare fått ta del av både bilder och videos på den lilla dottern och Carolina beskriver trebarnsmamma-livet som fantastiskt. Allt verkar med andra ord flyta på bra med Vilda och på Instagram delar Carolina med sig av den fantastiska känslan av att också kunna amma.

”Denna gången var det enkelt, inga mjölkstockningar eller bröstbölder. Inga såriga bröstvårtor utan bara flödande gyllene mjölk. Flödet gör så min livmoder drar ihop sig snabbare och för varje gång jag ammar känner jag hur det rör sig inom mig och jag njuter verkligen. Amningen får mig att känna mig ännu mer sensuell och kvinnlig. Jag hör inte till den skaran som vill amma i evighet. Men känslan av att min amning fungerar känns mäktig. Ville bara säga det!”, skriver hon.

Annons

Men det har inte riktigt alltid varit så enkelt.

Carolina Gynning om kampen med döttrarna: ”Känt mig så misslyckad”

Amningen med Adele och Alicia var nämligen inte alls lika oproblematisk. Sanningen är att Carolina hade det rätt så svårt med amningen och att det i sin tur fick henne att känna sig misslyckad. I ett ärligt inlägg på Instagram skriver hon om den tidigare kampen.

”Detta omdebatterade ämne. Det har aldrig funkat för mig med de två andra flickorna. Alicia ammade jag i en månad och Adele i kanske 2 mån.Denna gången flödar mjölken. Jag vet inte varför?Jag är antagligen mer avslappnad nu med nummer 3 såklart. Sen kan det ju vara så att Vilda har fått igång brösten bättre. Vem vet.. men jag är lycklig över att det fungerar”, skriver hon innan hon lägger till:

Annons

”Jag har känt mig så misslyckad förut när mjölken bara verkade ta slut, innan jag ens kommit igång.”

Och i kommentarsfältet är det många som kan relatera till Carolinas ord.

”Ammat alla mina fyra barn men med sista gick det inte. Hon vägrade totalt och där satt jag och storgrät och ville så gärna amma en sista gång. Gud vad jag mådde dåligt av det”, berättar bland annat en följare.

”Underbart att amningen funkar denna 3:e gång. För mig var det inte alls lätt med amningen med mina två, så då fick det bli flaska efter ett tag”, skriver en annan.

Annons