LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Carolin Björnerhag talar ut om kollapsen – tuffa tiden med hälsan

17 jul, 2023 
Frida Eklöf
Carolin Björnerhag och Johan Macéus
Carolin Björnerhag gör stor succé som programledare på Nyhetsmorgon.
Nu talar hon ut om den tuffa kollapsen som gjorde att hon behövde byta jobb.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Anders Pihlblad om förändringarna i Nyhetsmorgon: ”Det kommer bli..”Brand logo
Anders Pihlblad om förändringarna i Nyhetsmorgon: ”Det kommer bli..”

TV4:s morgonprogram Nyhetsmorgon är en stor favorit hos många. Men till mångas stora besvikelse sänds programmet med kortare sändningstider än vanligt.

Och nytt för sommaren är även att TV4:s reporter Carolin Björnerhag, 36, kliver in som programledare på Nyhetsmorgon. Något som hon har gjort med bravur!

Carolin har varit reporter för Nyhetsmorgon i flera års tid, och under åren som gått har hon fått prova på det mesta. Det är Carolin som gör de flesta intervjuer som sker utanför studion och dessutom har hon haft formatet Sänt i veckan.

Carolin Björnerhags kollaps – alldeles för lite sömn

Men innan hon hamnade på det omåttligt populära morgonprogrammet sände hon nattradio i P3 och P4 på Sveriges Radio. Efter ett års tid sa kroppen ifrån och kollapsen var ett faktum.

Jag jobbade med nattradio i P3 och P4 på Sveriges radio och fick inte kläm på sömnen, så jag sov inte ordentligt på nästan ett år.”, skriver hon i ett meddelande till Hänt.

Annons

I samma veva hände det mycket för Carolin på det privata planet, vilket inte gjorde situationen lättare eller bättre.

– Dessutom dog en nära anhörig i familjen och jag separerade från min pojkvän sedan ett och ett halvt år. Det var en jävligt tuff tid. Jag höll på att bli utbränd och deprimerad på samma gång, var som en vandrande zombie, sa Carolin till Hänt under 2021.

Carolin Björnerhags ärliga ord om kollapsen

Bristen på sömn gjorde till slut att Carolin blev apatisk och började tappa minnet, något som fick henne att uppsöka läkare.

– Någon gång glömde jag bort var jag bodde och en annan gång kom jag inte ihåg mitt personnummer. Då började jag förstå att det var allvar. Jag gick till en läkare och det visade sig att mitt hjärta slog långsammare. Kroppen började väl sakta men säkert stänga ner och jag tänkte att jag kommer bränna ut mig totalt eller kanske inte ens överleva, har Carolin tidigare sagt i en intervju med Aftonbladet.

Det var när hon var hos läkaren som hon insåg hur allvarligt det var, något som resulterade i att hon sa upp sig från radion.

”Idag mår jag bättre och försöker lyssna så mycket jag bara kan på kroppens signaler och vila när jag behöver.”, skriver Carolin till Hänt.

FOTO: TV4 PLAY

Annons