ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Thomas Ritter bekräftar ändringen – så sänds Nyhetsmorgon under sommaren

20 jun, 2023 
Nyhetsmorgon
Nyhetsmorgon går över till sommartid.
Nu berättar Thomas Ritter för Hänt om sändningstiderna som gäller kommander månader.
– Det är lite mer sommar för oss och för tittarna så det är bra att vi kör på det sättet, säger Thomas till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Jenny Strömstedt om Nyhetsmorgon på lördagarna: ”Då blir man...”Brand logo
Jenny Strömstedt om Nyhetsmorgon på lördagarna: ”Då blir man...”

Stora delar av svenska folket börjar morgonen med en kaffe framför TV4:s Nyhetsmorgon. Sedan i höstas har programmet fått utökade sändningstider och på senaste därför sänts från tidigt morgon, hela vägen fram till lunch.

Detta har även lett till att programledarna blivit fler och att de gått i olika skift. Ena skiftet har nämligen sänt första delen av programmet och andra skiftet den senare delen.

Thomas Ritter om att arbeta med Nyhetsmorgon: ”Väldigt trött”

Men inför sommaren sker nu stora förändringar. I en intervju med Hänt berättar Thomas Ritter, 46, om sina känslor över att programleda Nyhetsmorgon.

– Det känns bra men jag vet inte om man någonsin vänjer sig vid arbetstiderna. Eller det funkar bra, på något sätt så vänjer man väl sig vid det ändå, säger han.

Annons

Vad som däremot är positivt gällande de tidiga mornarna är hur han får ihop familjelivet.

– Det funkar väldigt bra. På det sättet fungerar de här arbetstiderna väldigt bra, nu har de sommarlov men normalt så är de då på skolan när jag kommer hem. Och jag kan hämta lilla tjejen, så den biten funkar rätt bra. Det är mest sömnbristen.

Hur påverkas du av den?

– Man blir väldigt trött i perioder men man jobbar ju oftast inte mer än två pass på rad så det går ganska bra.

Så sänds Nyhetsmorgon under sommaren 2023 – sändningstiderna

Inför sommaren blir det allt fler mornar i rad men det menar Thomas inte blir något problem då sändningstiderna ändå ändras.

– Ja det kommer vi göra men åt andra sidan så går vi över till sommartablå nästa vecka. Så då är det lite sovmorgon, vi börjar lite senare helt enkelt. Och vi kommer inte köra hela vägen fram till lunch i sommar, säger Thomas.

Från måndagen den 26:e juni kommer Nyhetsmorgon att sändas mellan 06:45 till 10:05.

– Det blir som vi har kört tidigare somrarna, de vanliga sommartiderna. Det känns bra, det är lite mer sommar för oss och för tittarna så det är bra att vi kör på det sättet, säger Thomas.

FOTO: TV4

Annons