ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Carolin Björnerhag avslöjar sanningen om Nyhetsmorgon: ”Jag tror inte tittarna vet”

28 jun, 2023 
Nyhetsmorgon
Carolin Björnerhag har gjort debut som Nyhetsmorgon-programledare.
Nu avslöjar hon detaljerna om sändningen som tittarna ej känner till.
– Jag tror att det är väldigt mycket som tittarna absolut inte har en aning om, säger hon till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Jenny Strömstedt om Nyhetsmorgon på lördagarna: ”Då blir man...”Brand logo
Jenny Strömstedt om Nyhetsmorgon på lördagarna: ”Då blir man...”

Nyhetsmorgon är förmodligen TV4:s absolut populäraste program. Under sommaren har programmet däremot ändrat sina sändningstider och sänds numera i något kortare program.

I samband med sommarsändningarna och de ändrade tiderna har tittarna även fått bekanta sig med några nya programledare.

Carolin Björnerhag om att vara programledare för Nyhetsmorgon

En av dessa är Carolin Björnerhag, 36, som vanligtvis arbetar som reporter. Men då de ordinarie programledarna nu vill ha semester har Carolin fått rycka in som programledare.

– Det var mycket känslor och mycket att ta in såklart. Innan hade man varit nervös, spänd och förväntansfull såklart. Sen blev det också en väldigt speciell start med tanke på nyhetsläget och den pågående situationen i Ryssland som vi var tvungna att följa hela morgonen. Så det var väldigt mycket oklart kring vad som skulle hända i programmet. Det kastades runt rejält, har Carolin tidigare sagt till Hänt om sin första sändning.

Annons

Sanningen om Nyhetsmorgon-sändningen – det får tittarna inte se

Även om Carolin har arbetat med Nyhetsmorgon i hela sex års tid menar hon att det var svårt att föreställa sig hur sändningen skulle gå till, förrän hon befann sig i situationen.

– Det går nästan inte att förbereda sig förrän man står där. För hur mycket man än har pluggat på, för det kan man ju göra. Men så är det ändå att man ska kanske läsa på en prompter, man ska hålla koll på kameror. Det går inte, hur mycket man än tränar på det hemma, om man nu skulle göra det. Så går det nästan inte att öva förrän det är skarpt läge. Mina kollegor är fantastiska för de får det att se så enkelt ut, men det är inte så enkelt kan jag säga, säger hon till Hänt.

Det visar sig nämligen pågå en hel del grejer bakom kulisserna som tv-tittarna inte får ta del om.

– Jag tror inte att tittarna vet att det är någon som hela tiden pratar i ens öra. Där har man ett helt kontrollrum som säger till en. Det har man ju, "om två minuter ska ni göra det här, ni ska gå dit". Det är hela tiden en kommunikation som pågår i ens öra. Det tror jag inte folk vet om. Sen att det kan kastas om mitt i, när som kan man bara få höra att nej ni går inte till köket nästa gång utan ni går direkt till soffan. Jag tror att det är väldigt mycket som tittarna absolut inte har en aning om som man känner själv blev helt knasigt men så är det ingen hemma som har märkt det för alla är så proffsiga.

FOTO: TV4

Annons