TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Carolas vändning efter offentliga bråken med Christer Björkman

06 nov, 2020 
Carola
Under årets Melodifestival riktade en besviken Carola kritik mot det nya upplägget Hall of fame – då hon endast var nominerad för låten Fångad av en stormvind.
Christer Björkman svarade med att Carola missförstått – ett svar hon inte var nöjd med och bojkottade Andra chansen.
Men nu kommer vändningen – i form av en överraskning från Christer Björkman.
Annons
Carola Häggkvists beslut efter kärleksinviterna: ”Då bryter jag”Brand logo
Carola Häggkvists beslut efter kärleksinviterna: ”Då bryter jag”

Under årets Melodifestival instiftades det nya upplägget Hall of fame för att uppmärksamma artister, låtskrivare och andra personer som haft stora betydelser för tävlingen genom åren. Melodifestivalens ledningsgrupp som består av Christer Björkman, Anette Helenius, Christel Tholse Willers och Karin Gunnarsson utsåg de första 48 invalen som sedan presenterades i en stor hyllningsshow under Andra chansen 2020. De kommande invalen kommer varje år att utses av en nomineringskommitté som utser 18 insatser från vilka tittarna sedan får välja ut sex.

Carolas kritik mot beslutet

Men någon som inte verkade uppskatta det nya Hall of fame var den älskade artisten Carola Häggkvist, 54 som riktade skarp kritik på grund av att hon enbart var invald för Fångad av en stormvind och hon ifrågasatte hur invalen egentligen gick till och vilka som hade bestämt vilka som blev nominerade.

”Min ’Stormvind’ med en 1:a placering i ESC susade liksom förbi i mängden av andra namn som inte kommit till final”, skrev Carola i ett längre Instagraminlägg och fortsatte:

Annons

”Och om man är den enda artisten i Sverige som genom tiderna tävlat 3 gånger i Eurovision song contest för sitt land med två relativt starka och populära andra starka låtar som kom till final på mkt bra placeringar: Främling och Evighet... ska de inte bli invalda i Melodifestivalens HOF?”.

Seniorproducenten för tävlingen, Christer Björkman svarade:

– Jag kan inte påverka hur hon uppfattar det här, det får stå för henne. Jag tycker bara att det är tråkigt och synd. Jag kan tycka att det är för tidigt att kritisera, sa han till Aftonbladet och tillade också att alla låtar som vinner Eurovision Song Contest blir automatiskt invalda.

Men det svaret var inget som föll Carola i smaken som valde att inte komma till Melodifestivalens Andra chansen 2020 där schlagerhöjdarna som nominerats och valts in hyllades stort på scenen.

Vändningen efter Björkmans svar

Men nu verkar det som att vindarna har vänt. Under fredagen publicerade nämligen Carola ett glatt inlägg på Instagram.

Annons

”Står i studion och in kommer ett blombud och medelande att jag snart ska få ett samtal.. Det är Christer Björkman i luren som ger mig de glada nyheterna! TACK alla som röstat. Jag missade ju att lägga upp ang röstningen och trodde det var kört men var glad ändå. Därför blev jag extra överraskad när jag vann! Pressmeddelande från SVT: ”Carola väljs in i Melodifestivalens Hall of Fame!”, skriver hon och fortsätter:

”Tidigare idag svängde vi förbi Carola i hennes replokal och levererade den glada nyheten! Carola fick flest röster av folket i veckans omröstning i Melloappen. På måndag startar en ny omröstning - då gäller det tidsperioden 1990-2001! Ps. "Fångad av en stormvind" är sedan tidigare invald i Hall of Fame. Ds.”.

FOTO: Karin Törnblom/Henrik Montgomery/TT

Annons