Carolas stora sorg efter nära vännens bortgång – känslosamma orden

Carola Häggkvist

Nu talar Carola ut efter vännens tragiska bortgång som skedde under tisdagskvällen.

”Allt du gav oss..” skriver hon.
0:46

Efter reklamen: Carola Häggkvist om stödet från följarna

(0:46)

Den folkkära artisten Carola Häggkvist, 55, har drabbats av det sorgliga beskedet som kom tidigare i veckan. Hennes forna kollega och vän, programledaren och körledaren Kjell Lönnå, gick bort plötsligt under tisdagskvällen vid 85 års ålder. Kjells anhöriga bekräftade hans död i ett meddelande till Sundsvalls Tidning.

”Slutet kom plötsligt. Sorgen är obeskrivlig. Vi älskade honom så. Vi ber om att få sörja honom i fred”, skrev familjen till tidningen.

Gjorde det han älskade in i det sista

Kjell Lönnå var en programledare och körledare med ett stort engagemang för musik genom sitt liv. Inte minst minns han för sin positiva anda och hur han lyft och stöttat sina vänner och kollegor. Även Tommy Körberg var vän med Kjell och de två stod på scen tillsammans så sent som i lördags. Till Aftonbladet berättar Tommy med värme om Kjell:

– Han fick göra det han älskade mest in i det sista, och var den glada och positiva människan som han alltid varit. Han kommer in i logen och stöttar en och frågar om man fått allt och ser till att man mår bra. Han kände till ordet mentalhygien väldigt bra, säger han.

”Som din dotter”

Carola Häggkvist och Kjell Lönnå kände varandra genom deras passion för musik, och var även vänner i livet sedan en lång tid tillbaka.

Nu talar Carola ut om den tragiska bortgången till sin vän, och ger sina varmaste tankar till Kjells anhöriga. I ett inlägg på sin Instagram skriver Carola:

”Men, kära Kjell.. vad är det som når mina öron här i Jakobs kyrka i Oslo? Har du dragit vidare och uppåt nu kära vän..? Ditt engagemang för körmusik och att varje människas röst är viktig gjorde intryck på mig när du bjöd in mig till dina tv-program i Sundsvall redan på tidigt 80- tal. Vi blev snabbt nära och delade både körmusiken ( min skoltid som AF elev och gospel kören Credo ) och det himmelska hoppet. Du bjöd mig in i familjen, nästan som din dotter. Du vågade ta ut svängarna och ’viftade’ med både kavaj och kropp på ett osvenskt och modigt sätt. Ditt positiva och inspirerade ansiktsuttryck när du dirigerade din älskade kör kan ingen glömma! Varje gång jag är i Sundsvall på turné eller passerar så tänker jag nästan alltid på våra framträdanden tillsammans i Tonhallen. Tack älskade Kjell för Allt du gav oss, hela kör Sverige och alla som du värmde med din personlighet och Tv-program. Nu tänker jag extra mycket på dig nu när jag spelar in min sång som heter just ’Himmelsfärden’ ( De sa Han lever.’ ) … Åh vilka fantastiska körer du måste få höra nu där du är.. Nu får du sjunga i den himmelska kören älskade vän. Mina varmaste tankar till hela familjen, släkt och vänner.”

SENASTE NYTT!