BreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreaking
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Kjell Lönnå har dött – blev 85 år

11 maj, 2022 
Sofia Sundqvist
Den folkkära programledaren och körledaren Kjell Lönnå har gått bort plötsligt under tisdagskvällen. Han sörjs nu av familj och vänner.
Annons
10 kändisar som lämnat oss – så minns vi demBrand logo
10 kändisar som lämnat oss – så minns vi dem

Den folkkära programledaren Kjell Lönnå är död, bekräftar hans anhöriga för Sundsvalls Tidning. Han blev 85 år gammal.

”Slutet kom plötsligt. Sorgen är obeskrivlig. Vi älskade honom så. Vi ber om att få sörja honom i fred”, skriver familjen i ett meddelande till Sundsvalls Tidning.

Stod på scen fram till slutet

Kjell Lönnå fick göra det han älskar fram till slutet. Körledaren stod på scen så sent som lördag den 7 maj – och gick bort bara fyra dagar senare, tisdag den 11 maj.

”I lördags stod han på scenen och gjorde det han älskade mest, att vara mitt i sången bland sina körer. Nu finns han inte längre bland oss. Han är bortom bergen och blommorna, men inte bortom sången. Alltid i sång”, skriver familjen.

Det var under konserten Caprice i Sundsvall som Kjell Lönnå senast stod på scen tillsammans med bland andra Tommy Körberg, 73. Till Aftonbladet berättar Körberg med värme om Lönnå:

– Han fick göra det han älskade mest in i det sista, och var den glada och positiva människan som han alltid varit. Han kommer in i logen och stöttar en och frågar om man fått allt och ser till att man mår bra. Han kände till ordet mentalhygien väldigt bra, säger han.
Annons