TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Carolas sjukdomsbesked: ”Smittsamt”

15 jun, 2017 
Lina Linnros
Först trodde Carola att hon fått borrelia men efter ett besök hos hudläkaren visade sig att det ”bara” var ringorm. En sjukdom som är väldigt smittsam och som man oftast får av att gosa med djur: – Smittsamt.. Så nu får man köra med franska luftkyssar!!
Annons

På sin offeciella Facebooksida berättade Carola Häggkvist, 50, igår om att hon under sin vistelse i Sydafrika fått ett litet stick på kinden som hon först trodde skulle lägga sig men som växte och växte för varje dag. Då hon inte hann gå till läkaren i Sydafrika bokade hon efter sin sonen Amadeus, 19, inrådan, en läkartid på vårdcentralen.

”Hann inte gå till läkaren i SA på min sons inrådan fick jag en läkartid på vårdcentralen där de ställde diagnosen Borelia. ( Orsakat av fästing stick.) Inte att leka med. Fick penicillin.”, skrev Carola på sin Facebooksida.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Senare på dagen hade sångerskan även bokat tid hos en hudspecialist för att veta 100 % vad bettet faktiskt var. Efter besöket kunde Carola andas ut. Det som läkaren först trodde var borrelia visade sig vara en ”ringorm”.

Enligt 1177 är svampinfektioner på kroppen kallas ringorm, eller revorm. Sjukdomen förekommer oftast på armarna, benen, bröstet och i ansiktet. Ringorm kan smitta från husdjur, som katt, marsvin och kanin. Oftast har även det smittade husdjuret symtom som klåda och hårlösa fläckar. Smittan kan även spridas från människa till människa.

Carola skriver själv att hon faktiskt gosat med flera djur under dottern Zoes, 7, kalas där temat var mini-zoo:

”Då gullade jag med lamm, mini gris, en get, små möss, kycklingar och massa andra små djur. Smittsamt.. Så nu får man köra med franska luftkyssar!! Tres bien”, skriver Carola på sin Facebook.

Foto: Facebook, Instagram

Annons