TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Carolas oroande tankar över dottern Zoes mobilanvändande

24 feb, 2022 
Carola och Zoe Häggkvist.
Carola Häggkvist har en 12-årig dotter och det är mycket som händer när barnen börjar bli tonåringar.
Nu delar hon med sig av sina oroliga tankar.
”Vad är sunt?”, skriver hon.
Annons
Carolas kärleksfulla ord om sonen Amadeus karriär: "Go for it"Brand logo
Carolas kärleksfulla ord om sonen Amadeus karriär: "Go for it"

Carola Häggkvist har två barn: 24-åriga sonen Amadeus och 12-åriga dottern Zoe. Häromdagen berättade Zoe på Instagram att hon kommer ta avstånd från plattformen – men bara i några månader. Detta då hon lärt sig att det är 13-årsgräns på Instagram.

– Hej alla följare! Jag har något att säga till er och typ till dem jag känner. Jag har legat lågt på Instagram för att det är 13-årsgräns och jag är bara 12 år. Men som tur är så fyller jag år om bara fyra månader, och då kommer jag lägga upp så mycket! För jag har så mycket att lägga upp nu, säger Zoe i ett videoklipp och fortsätter:

– Så det är därför jag inte varit inne så mycket på Instagram. Det är inte för att jag inte gillar Instagram eller så, utan det är för att jag inte har fått ha det. Jag vill gärna följa reglerna och så, så att mitt konto inte blir borttaget.

Carolas tankar om dotterns mobilanvändande

Så Zoe är alltså inte längre på Instagram – men tydligen använder hon applikationen Tiktok. Detta är något som mamma Carola delar med sina tankar av nu. Hon skriver att hon börjat fundera på vad sin dotter egentligen får se på sin mobil.

Annons

”Hej! Länge sen sist nu. Jag tänkte att jag skulle vänta med att lägga upp nåt tills jag har något ’arty’ att komma med.. Men vad är mer relevant än vardagsbestyr mitt i vintern när bilbatteriet laggar ur hela tiden. Och när tankarna flyger omkring på nätterna då jag troligen drack den sista kaffekoppen lite försent”, skriver hon och fortsätter:

”När jag vaknar 02.30 i Zoes säng och smyger tillbaks till min och får inte sova. (Troligen mest för att jag tittat på min mobil nr 2 och vilka min dotter följer på Tik tok som hon typ blivit fast på.. någon förälder som känner igen sig? Vad är sunt och inte gällande detta swipe system i så unga åldrar. Vad gör det med deras självkänsla?”.

Carolas fundering: ”Vilka följer jag?”

När hon satt och kollade över vad dottern egentligen ser på Tiktok kom tankarna över till vad hon själv följer för slags konton.

”Vilka följer jag på Instagram och vad gör det med mig? Vilket fokus får jag på mina prioriteringar osv? Är det utifrån frid och glädje eller press och prestation? Lite tankar i gryningens timma innan klockan ringer för uppstigning.”

Hon avslutar inlägget med att betona att hon är tacksam för livet med sin dotter, men lägger till skämtsamt att de behöver en katt – eller en man.

”Tacksam över att vi har tak över huvudet och mat på bordet och värme i huset. Men alltför många små ’nattgäster’ som springer omkring i huset nu när vår älskade katt Busis inte längre finns med oss! Vi behöver antingen en till skogskatt eller fler fällor i huset … Eller man helt enkelt!”

FOTO: Karin Törnblom/TT, Instagram

Annons