Carolas ord om starka upplevelsen med barnen Amadeus och Zoe

Carola Häggkvist och barnen Amadeus och Zoe

Artisten Carola Häggkvist är på resande fot med sina barn Amadeus Sögaard och Zoe Häggkvist.
Men resan verkar handla mer om att ge än att ta och njuta.
Carola beskriver nu med egna ord om starka upplevelsen redan från första dagen.

Carola Häggkvist, 53, den folkkära sångerskan, fick sitt första barn för 21 år sedan – Amadeus Sögaard, 21. Pappa till honom är Carolas ex-make Runar Sögaard, 52, och Amadeus var bara två år gammal när föräldrarna valde att gå skilda vägar.

Efter Amadeus dröjde det ett bra tag innan det var dags för Carola att bli mamma igen. I april 2012 adopterade artisten dottern Zoe Häggkvist, 10 – ensam. Zoe är från Sydafrika och föddes år 2009.

Något som Carola lyckats föra över till barnen är sitt musikintresse. I september delade Carola med sig av ett videoklipp när hon sjunger en duett tillsammans med sin dotter på en höstfest och följarna hyllade Zoes sånginsats till skyarna.

Carola är märkbart stolt över att dottern har valt att gå i hennes fotspår och visar ett stort intresse för musiken.

– Det är mysigt, jag kommer ihåg förra julen då var vi i Adolf Fredriks kyrka för hon sjunger i kör, säger Carola i programmet Så mycket bättre och fortsätter sedan:

– Då satt man och sträckte på sig och mindes när man själv gick där och det är jättehärligt.

Uppoffring och engagemang

Igår delade Carola med sig av ett känslosamt inlägg på Instagram, där hon berättar om en stark upplevelse hon delat med sina två barn, som hon kallar för “sitt crew”.

Tillsammans gör de nu en resa till Sydafrika, som alltså är där Zoe föddes. Första dagen på resan visar det sig att både Amadeus och Zoe vill följa med till något som Carola kallar för “soppköket”, det kök som serverar mat till människor som lever på gatan. Men till julhelgen blev det en lite mer speciell utdelningen, då det spelades livemusik för gästerna.

“Som jag brukar säga så är den lilla uppoffringen av vår egna tid och engagemang alltid värt det!! Du blir så välsignad tillbaka i hjärta o sinne när du gör goda gärningar”, skriver Carola i ett Instagram-inlägg och fortsätter:

“Den 1,5 timmen satte spår i våra hjärtan på ett oerhört viktigt sätt för hela vår resa och familj”.

”Gud ler i sin himmel”

Kommentarsfältet har överflödets av fina kommentarer från följare.

“Ja, att få göra ngt för någon annan är som balsam för själen”, skriver en. “Du är fantastisk, och du har en fantastisk familj! Tusen tack för allt du ger, kärleken du sänder ut och för din förmåga att fortsätta och fortsätta… Om alla hade lite av dig skulle världen se annorlunda ut. Gud ler i sin himmel”, kommenterar en annan.

I början av december meddelade Carola Häggkvist och pojkvännen Jimmy Källqvist att de gått skilda vägar.

FOTO: Jonas Ekströmer/TT, Karin Törnblom/TT, Carolina Byrmo/TT

Senaste nytt