TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Carolas ilska mot TV4 – efter att framträdandet klipptes bort

27 dec, 2017 
AvOla Brising
Carola Häggkvist är besviken på TV4 efter att ha medverkat i konserten ”O, helga natt”. Det som gör henne upprörd är att ett av hennes framträdanden klipptes bort.
Annons

TV4 sände den traditionella julkonserten ”O, helga natt” på julaftonskvällen. Medverkade gjorde bland andra Alcazar, Uno Svenningsson, 58, och Carola Häggkvist, 51.

Carola framförde låtarna ”Vintersång”, ”Go tell it on the mountain” och Uno Svenningssons ”Under ytan” tillsammans med upphovsmannen själv. Dessutom bjöd hon även publiken på egna låten ”Tro på en morgon”, en låt sångerskan var extra mån om att även tv-tittarna skulle få höra.

Inför sändningen av julkonserten lade hon ut ett inlägg på Instagram, där hon uppmanade till att se programmet.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Men då konserten väl hade visats i TV4 insåg Carola att ”Tro på en morgon” hade klippts bort, något som inte gjorde henne nöjd.

Oj oj, nu har jag sett programmet och inser att TV4 klippt bort min låt ’Tro på en morgon’ som för mig gjorde hela inspelningsdagen (plus repdag med skadat knä mitt i en annan turné) värt det för mig i en tid som denna i Sverige och i världen som handlar om mer än ett så kallat politiskt inslag”, skriver hon i inlägget.

Annons

Eftersom låten var så pass viktig för henne blev besvikelsen alltså stor, vilket hon poängterar ännu en gång i ett nytt inlägg dagen därpå. I inlägget passar Carola på att hylla kungen för att vara modig efter hans jultal där han tog upp just vikten av att vara bra medmänniskor.

”Tack kungen. Känner mig speciellt manad att skriva detta efter gårdagens upplevelse med min ‘refugee Song’ – tro på en morgon som togs bort av TV4 O helga natt!”, skriver hon.

Men TV4 har en förklaring till varför låten klipptes bort – begränsad programtid.

– Under en inspelning som ”O, helga natt” med så många fantastiska artister är det svårt att hålla sig till en programtid – man önskar att alla vackra låtar fick möjlighet att vara med i programmet. Men vi har en programtid att förhålla oss till och då tvingas man ibland till svåra val, skriver Karin Dofs, exekutiv producent för programmet, i ett mejl till Nöjesbladet.

Foto: Instagram, IBL

Annons