Carola och Runars son tar nytt steg i karriären – blir proffs

Carola Häggkvist frälser med sång och Runar Sögaard predikar och guidar folk i livet. Nu ska deras son – Amadeus – stoppa sina motståndare, och få betalt.

Mamma heter Carola Häggkvist, 51, och är en av Sveriges mest kända artister. Pappa Runar Sögaard, 50, är en före detta frikyrkopastor som även han är väldigt känd. Men deras son, Amadeus, 19, planerar att ta sig ton på fotbollsplanen istället.

Unge herr Sögaard är fostrad i allsvenska Brommapojkarna och har tillhört klubbens U19 och U21-lag de senaste säsongerna. Under 2017 var han vid flera tillfällen med i matchtruppen som avancerade från Superettan till Allsvenskan. Nu har Amadeus skrivit på ett A-lagskontrakt med Superettan-laget IK Frej över säsongen 2019. Med andra ord kan man säga att han har blivit fotbollsproffs.

– Amadeus är en spännande och utvecklingsbar backlinjespelare. Han är en snabb, aggressiv försvarsspelare och välutbildad efter många år i BP, säger Roberth Björknesjö, manager i IK Frej Täby, till klubbens hemsida.

Deras marknadsansvarige Johan Rydberg ser fler fördelar med att ha Amadeus i laget än att han varit uttagen till samlingar med P98-landslaget och kan spela både inner- och ytterback:

– Ja, kanske kan Carola komma och sjunga nationalsången på Vikingavallen.

LÄS OCKSÅ: Carola i hemligt möte med Måns Zelmerlöws pappa

LÄS OCKSÅ: Amadeus oväntade pik – till föräldrarna Runar och Carola

Foto: Instagram

SENASTE NYTT!