LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Carola om kritiserade dieten: ”Räcker egentligen med två dagar”

09 dec, 2023 
Linn Seipel
carola häggqvist i nyhetsmorgon
Carola uppmärksammades tidigare i år då hon delade med sig av att hon följde en omstridd viktminskningsmetod.
Nu talar hon ut om hur hon ser på dieten idag, ett halvår senare.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Carola Häggkvists hemliga detaljen avslöjas i TV4: ”Knivar”Brand logo
Carola Häggkvists hemliga detaljen avslöjas i TV4: ”Knivar”

En av våra största artister, Carola Häggkvist, 57, slog igenom endast som 16 år gammal i Melodifestivalen med låten Främling. Sedan dess har vi sett henne i hela offentligheten 40 år, något hon firat hela året med både en turné och släpp av konsertfilm.

Inför alla framträdanden klev Carola i våras på något som kallas ”Danska rikshospitalets diet” för att tappa i vikt, skrev då Expressen. Något som blev ganska uppmärksammat, och Carola möttes av en del kritik från följare som menade att hon gick på en svältdiet.

Carola talar ut om dieterna: ”Inte riktigt hittat hem”

När Carola besökte Nyhetsmorgon under lördagen fick hon därför frågan av Jenny Strömstedt, om hon fortfarande håller på med det:

– Nej men lite av och på. Det räcker egentligen med två dagar. Det är bra grejer också där, och det har med min hälsa att göra. Det drar också igång hela systemet med lymfan när du detoxar. Jag har inte riktigt hittat hem rätt men jag älskar att träna, svarar Carola i programmet.

Annons

Carola om smalhetshetsen: ”Vill kunna komma i en klänning”

Nyhetsmorgon-programledaren tar då upp Camilla Läckbergs sommarprat om ”smalhetsen som definierat hennes liv” och frågar Carola om hon har känt av det, varpå Carola svarar:

– Det beror på hur man ser det. Jag vill kunna komma i en klänning som är elegant och vacker, men det har jag lite svårt för av olika anledningar.

En av anledningarna nämner hon är kejsarsnittet hon behövde göra när hon fick sin son Amadeus, vilket hon menar också påverkat hennes förmåga att sjunga och leva helt som tidigare.

Carola: ”Skaffa lite större storlek på kläderna”

– Vet du vad jag kan känna, om man har några extra kilon. Det är väl underbart att få njuta av mat och allt vad det är. Men det handlar ju om välbefinnande. Skaffa lite större storlek på kläderna.

– Men ska inte du göra det då?, säger Jenny Strömstedt.

– Verkligen, och det gör jag också, svarar Carola.

Jenny fortsätter sedan berätta om sig själv att hon också är slav under "smalhetshetsen" och att det kanske tillhör deras generation kvinnor. Jenny frågar Carola om hon tror att de någonsin kommer komma ur den, varpå hon säger:

– Det tror jag inte, om inte vi blir matade med större modeller i media, i butikerna, att de ser ut som kvinnor egentligen gör på badhusen.

FOTO: TV4

Annons