ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Hårda kritiken mot Carola Häggkvist efter dieten: ”Sorgligt”

17 maj, 2023 
Carola
Carola Häggkvist firar 40 år som artist och har inför sin show gått på diet.
Nu berättar hon om beslutet samtidigt som hon möts av hård kritik från följarna.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Carola Häggkvist om stödet från följarnaBrand logo
Carola Häggkvist om stödet från följarna

Carola Häggkvist är en av Sveriges mest folkkära artister som slog igenom endast som 16 år gammal i Melodifestivalen med låten Främling.

Nu firar sångerskan 40 år som artist och firandet startas med en show i Avicii Arena den 27 maj, följt av en lång turné. Inför allt detta har Carola gått på ”Danska rikshospitalets diet” för att tappa i vikt, skriver Expressen.

Carola om kroppsförändringen: ”Tycka om det jag ser”

Carola har själv berättat om dieten på Instagram. Hon skriver bland annat att hon är glad för att hon börjar bli av med sina ”extra kilon”.

”Att försöka bli av med mina extra kilon har alltid varit ett gissel för mig. Så Skönt när det vänder. Och kul! Jag blir glad av det! Får jag inte berätta om det utan att verka ytlig? Kom igen!”, skriver hon bland annat och fortsätter:

Annons

”Äntligen kan jag se mig själv i helkroppsspegeln hemma och tycka om det jag ser. Det är en del i min egen process det här året. En fungerande diet för mig kickar i gång mitt system och fokus. Rösten och tanken blir klarare. Faran är att inte glömma dricka mycket vatten! Och inte träna för hårt samtidigt”

Följarnas kritik: ”Så sorgligt att marknadsföra svältdieter”

Carolas inlägg möts av både ris och ros av följarna. Ett flertal kritiserar artisten efter hennes ord.

”Så sorgligt att marknadsföra svältdieter.”, skriver en person i en kommentar.

”Som Mamma till en svårt ätstörd dotter vill jag gråta när jag läser detta inlägg. Jag tror inte att ni som inte har erfarenhet av denna djävulska sjukdom förstår hur en ätstörd person tänker. Man kanske är i fasen att må lite bättre, och så läser man något sånt här....Det kan räcka för att omkullkasta allting igen. Jag missunnar inte någons viktnedgång, men snälla snälla, för alla som kämpar med ätstörningar av olika slag skull, tänk er för vad ni skriver”, hälsar en annan.

Tappa vikt för att man svälter sig är aldrig bra! Det trodde jag du var klok nog att förstå..”, skriver en tredje person.

Danska rikshospitalets diet är strikt. Den går ut på att enbart dricka kaffe på morgonen, bara äta ägg till lunch, sallad med protein till middag och inga mellanmål under 13 dagar, skriver Expressen.

FOTO: TT

Annons