TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Carola Häggkvist om skräckupplevelsen med dottern Zoe

15 jan, 2020 
Lina Arvidsson
Carola berättar om skräcknatten med dotten Zoe.
Carola Häggkvist var hemma med sin 11-åriga dotter Zoe och deras au pair Gretta när en okänd man försökte ta sig in i huset.
Nu berättar Carola om skräcknatten som slutade med att polisen kom.
”Jag stängde dörren och låste alla mina lås jag har”, skriver Carola om händelsen.
Annons
Fansen häpnar över Carola Häggkvists förvandling: ”Helt underbart”Brand logo
Fansen häpnar över Carola Häggkvists förvandling: ”Helt underbart”

Carola Häggkvist, 53, är en av Sveriges mest folkkära artister. Med hits som Fångad av en stormvind och Evighet i bagaget har hon funnit en plats i fansens hjärtan.

Men kändisskapet kan också dra till sig oönskad uppmärksamhet. Det fick Carola uppleva härom kvällen då en för henne okänd man försökte ta sig in i hennes hem. I går natt berättade artisten om den otäcka händelsen.

Carola Häggkvist gjorde i december sin traditionsenliga julkonsert.
Carola Häggkvist gjorde i december sin traditionsenliga julkonsert.
11-åriga Zoe på röda mattan med mamma Carola.
11-åriga Zoe på röda mattan med mamma Carola.

Carola var hemma med dottern Zoe, 11, och deras au pair, Gretta, när det knackade på dörren. Ingen av dem väntade besök så Carola sa åt Zoe att gå upp på övervåningen medan Gretta öppnade dörren.

Annons

Där utanför stod en man med en bukett blommor. Han ville träffa Carola och underströk att han borde få göra det då han rest långt.

”Den här personen var en oinbjuden gäst som tyckte att jag skulle släppa in honom då han kom ’hela vägen från västkusten’ med blommor i handen. Det hela mynnade ut i ett mkt otrevligt samtal när jag förklarade att jag inte kunde släppa in honom oavsett varifrån han kom”, skriver Carola Häggkvist i ett inlägg på Instagram.

Polisen kom till Carola

Carola erbjöd också mannen att få skjuts till stationen med Gretta som skulle åka på fotbollsträning. Detta sa mannen nej till och menade att han inte skulle behöva gå därifrån. Situationen blev då obehaglig och Carola stängde dörren och låste alla lås.

Han blev oförskämd mot mig och tonen förändrades drastiskt. Jag ville inte att Gretta skulle skjutsa honom nu. Han var alltför labil. Jag stängde dörren och låste alla mina lås jag har”, skriver Carola.

Annons

11-åriga Zoe blev rädd av händelsen och Carola ringde sin granne som också kunde se att mannen lämnade huset och parken. Gretta beslutade sig för att strunta i fotbollsträningen och stannade med Carola och Zoe. En stund senare fick de återigen besök. Denna gång av polisen som ville kolla att allt var okej.

De hade sett honom vid buss stationen och pratat med honom samt tagit hans uppgifter. Tack till dig som ringde polisen i säkerhetsskull när du mötte mannen uppe vid järngrinden. Då du märkte att han tog sig in olagligt på kvällen med bestämda steg mot mitt hus”, skriver Carola Häggkvist.

Förutom sin granne tackar hon också polisen som följde upp hur hon mådde.

FOTO: Eero Hannukainen/TT, Karin Törnblom/TT, Magnus Sandberg/TT

Annons