Carola Häggkvists första ord om Runar Sögaards fängelsestraff

Under fredagsmorgonen kom domen att Runar Sögaard döms till 1 år och 8 månaders fängelse för skattebrott. Nu har ex-hustrun Carola Häggkvist valt att bryta tystnaden om händelsen.

Runar Sögaard, 53, och Carola Häggkvist, 54, var ett av Sveriges hetaste kändispar under deras tid tillsammans. Sedan dess har mycket hänt och det har varit många turer hit och dit om varför äktenskapet avslutades.

Under fredagsmorgonen kom beskedet att Runar döms till fängelse för grovt skattebrott och bokföringsbrott. I nuläget är han dömd till 1 år och åtta månaders fängelsestraff.

Det hela började i februari 2019 när han dömdes för tre fall av grovt bokföringsbrott och 20 fall av skattebrott och dessutom gavs han näringsförbud i fem år. Tingsrätten uppskattade att Runar inte hade bokfört intäkter på flera miljoner under tre års tid.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Runar vill överklaga hovrättens dom

Runar överklagade den domen men efter den senaste rättegången i hovrätten är alltså domen fastställd. Däremot ändrar hovrätten tingsrättens dom och dömer honom för grovt skattebrott och skattebrott. De fastställer beslutet om näringsförbud.

”Runar Sögaard har haft full insyn i verksamheten och kännedom om de händelser och omständigheter som föranlett att åtgärder i enlighet med bokföringsskyldigheten har krävts. Som tingsrätten funnit har Runar Sögaard därför uppsåtligen åsidosatt bolagets bokföringsskyldighet.”, skrev Svea hovrätt i sin dom.

NU GRATIS
Landslagsstjärnorna avslöjar: Så träffade vi våra fruar och flickvänner

Runar vill nu överklaga fängelsedomen i Högsta domstolen.

– Ja, i vanliga fall brukar ju inte Högsta domstolen ta upp alla fall, men i den här saken är det så mycket som gör att det finns ett par livlinor som är väldigt tydliga. Men jag tror och hoppas att rättvisan ska segra och att sanningen ska segra, det har alltid varit mina deviser, sa Runar Sögaard några dagar före att domen meddelades.

Carola bryter tystnaden om Runars dom

Tillsammans med Carola har Runar sonen Amadeus, 23. Efter det fann han kärleken i ex-hustrun Jessica Karlsson som han har sönerna Presley och Jackson med.

Hur hans barn nu reagerat på hans dom är fortfarande oklart, då ingen av dem uttalat sig om det än. Någon som däremot brutit tystnaden är Carola!

På hennes Instagram har hon nu valt att lägga upp en bild på hennes story där hon sammanfattar domen som Runar fått.

”1 år och 8 månader.

Åtalspunkter:

Grovt bokföringsbrott

Grovt skattebrott & skattebrott

Urkundsförfalskning

Den åtalade bestrider näringslivsförbud.”, skriver Carola.

Med andra ord har Carola valt att lägga upp en informerande text om ex-maken, där hon inte på något sätt tar ställning i beskedet.

LÄS OCKSÅ: Runar Sögaard döms till fängelse och näringsförbud för grovt skattebrott

LÄS OCKSÅ: Runar Sögaards okända barn – därför syns de inte i offentligheten

FOTO: TT

SENASTE NYTT!