LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Carola Häggkvist om ekonomiska bakslaget: ”Har varit pank”

25 feb, 2023 
Jonna Lawaetz
Carola Häggkvist
Den folkkära artisten Carola Häggkvist gästade nyligen Carina Bergfeldts talkshow.
Samtalet leder in på relationen till pengar och Carola kommer med ett avslöjande som få vet om.
Att hon har litat på helt fel person.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Så blev Tennessee Tears ett par: ”Råkade bli kära på vägen”Brand logo
Så blev Tennessee Tears ett par: ”Råkade bli kära på vägen”

Carola Häggkvist, 56, slog igenom stort med det vinnande bidraget Främling, i Melodifestivalen 1983. Sedan genombrottet i Melodifestivalen har hon släppt otaliga album som sålts i flera miljoner exemplar.

Vid sidan av karriären har Carola fullt upp med familjelivet. Tillsammans med ex-maken Runar Søgaard, 55, har hon sonen Amadeus Søgaard, 24. År 2012 valde Carola att på egen hand adoptera dottern Zoe Häggkvist, 13, från ett barnhem i Sydafrika – tolv år efter skilsmässan med Runar. Zoe var tre år gammal vid tiden för adoptionen.

Carola Häggkvist avslöjar – blev besluten på miljoner

Att Carola haft en strålande karriär är det inget snack om och att hon har en förkärlek till julen har nog inte gått miste någon. Varje år arrangerar artisten julkonserter och fjolårets Sverige-turné, A Grand X-mas, tillsammans med Måns Zelmerlöw gjorde succé ute i landet.

Annons

När Carola nyligen gästade Carina Bergfeldt i hennes talkshow berättade hon om sin relation till pengar och om att det finns viktigare saker i livet än just pengar.

– Ni ska bara veta hur många gånger jag varit pank, säger Carola.

– Hur många gånger?, frågar Carina.

– Ja jag har ju varit gift en gång, säger hon skämtsamt och fortsätter:

– Jag har litat på folk, vilket jag kommer fortsätta göra, men jag har litat på en ekonomiman som stal allt. Så jag har börjat om på noll. Det är inte många som vet det, berättar Carola öppenhjärtligt.

Varpå Carina frågar om Carola blev lurad på pengar av den nämdna ekonomimannen.

– Ja, rakt av. Jag stod mitt i julproduktionen som jag producerade själv, som det kan skaka lite runt om, säger Carola varpå Carina frågar hur mycket pengar han tog från henne.

– Allt jag hade. Men jag har kunnat äta mat. Jag har varit tacksam för tak över huvudet.

Vidare fortsätter Carola berätta att hon blev av med flera miljoner kronor som ekonomimannen stal, pengar som hon hade jobbat ihop efter skilsmässan som hon gick igenom några år tidigare.

Carola berättar om tuffa tiden: "Dansade i köket"

Det tog några år innan artisten valde att polisanmäla ekonomimannen, hon menar att hon väntade in rätt tid. Men trots nederlaget höll hon humöret uppe.

Annons

– Livet är inte alltid toppen. Men då dansade jag i köket. Det är sant, säger Carola och fortsätter:

– När det är sån krissituation, då vaknar jag till.

Hon berättar att hon spelade in samtalet och att hon bad personerna som var i rummet komma in och lyssna så att det inte bara var hennes ord mot hans.

I allt detta var artisten mitt uppe i att regissera och producera julshower, vilket var en tillflykt där hon kände sig fri.

– Men jag vill vara trogen uppgiften och konserterna och jag visste att det var väldigt bra. Jag hade lagt inkomsterna på konserterna på ett annat bolag som han inte hade fullmakten till, Så då kom det in en peng iallafall eftersom det gick väldigt bra så jag tror mina barn visste inte om det förrän efter ett tag, säger hon och fortsätter:

– Det har hänt, då sorterar vi bort det. Jag vill fokusera på julen. Nu är det jul. Det har varit min överlevnad.

Därför gjordes ingen polisanmälan förrän år senare

Carola tog sig igenom den tuffa ekonomiska perioden och tillslut var tiden inne för att polisanmäla händelsen och ekonomimannen. Carina frågar varför det tog så lång tid att göra en anmälan och om artisten skämdes över att ha blivit lurad på det sättet.

– Inget alls, jag hade inget att skämmas för.

Anledningen till att det dröjde med en anmälan var helt enkelt för att advokater rådgav Carola att avvakta, för att se om han skulle betala tillbaka. Vilket han inte gjorde.

Carola fortsätter berätta att hon fortfarande känner tillit till människor, men har tagit med sig något väldigt viktigt efter händelsen.

– Fullmakt ska man vara försiktig med.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons