carola häggkvist

Carolas ord om dottern Zoes pappa

Zoe och Carola Häggkvist

Carola Häggkvist parerar karriären och familjelivet.
På Instagram uppdaterar hon flitigt sina följare om vad som händer i livet.
Nu talar hon ut om dottern Zoes relation till sin pappa.
Carola Häggkvist om stödet från följarna
0:46

Efter reklamen: Carola Häggkvist om stödet från följarna

(0:46)

Slå på ljud

Carola Häggkvist, 56, slog igenom med det vinnande bidraget i Melodifestivalen 1983, med låten Främling. Sedan genombrottet i Melodifestivalen har hennes album sålts i flera miljoner exemplar. Varje år arrangerar Carola även julkonserter och detta år är inget undantag. Tillsammans med artisten Måns Zelmerlöw, 36, åker de på en Sverige-turné med A Grand X-mas.

Vid sidan av karriären har Carola fullt upp med familjelivet. Tillsammans med ex-maken Runar Søgaard, 55, har hon sonen Amadeus Søgaard, 24. År 2012 valde Carola att på egen hand adoptera dottern Zoe Häggkvist, 13, från ett barnhem i Sydafrika – 12 år efter skilsmässan med Runar. Zoe var tre år gammal vid tiden för adoptionen.

Carolas Häggkvist om familjekonstellationen – Värdefullt

Carola har tidigare uttalat sig om glädjen kring adoptionen i en intervju med Aftonbladet.

Det var så stort, det är så stort. Det är vi nu. Vi har kanske inte samma färg på huden men vi har samma färg på blodet. Jag brukar säga till Zoe att jag inte är hennes magmamma utan att hon föddes ur mitt hjärta, har Carola tidigare sagt till Aftonbladet.

Två år efter att Carola hade adopterat dottern Zoe, blev Carola och Jimmy Källqvist, 52, ett par. Jimmy blev genast en stor del av Carolas och dotterns vardag och han axlade rollen som Zoes pappa. 2019 valde paret dock att gå skilda vägar. Hänt har tidigare rapporterat om att paret fortsatt umgås trots att de inte längre är i en kärleksrelation.

”Vi har det kul Jimmy & jag tillsammans med Zoe som tycker det är så värdefullt att se oss två tillsammans”, skrev Carola då.

Carola Häggkvist om Zoes pappa: ”Följt hennes sida i flera år”

Under söndagen publicerade Carola en Instagram-story, med en bild av henne själv med dottern, där hon berättar för sina följare att de skulle hem till mannen i Zoes liv som hon själv kallar för pappa. Vidare skriver hon att mannen följt Zoe, vid hennes egen sida, i flera års tid.

Carola och dottern Zoe

Carola med sin dotter Zoe.

INSTAGRAM

Det visade sig vara en söndagsmiddag hos Jimmy som stod på kvällens agenda och i nästa sekvens syns Zoe vid hans sida när han förbereder middagen.

"Kulinariska Jimpa", skriver Carola i sekvensen

Zoe och Jimmy i bild.

Zoe med Jimmy.

FOTO: INSTAGRAM

FOTO: Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN