carola häggkvist

Carola Häggkvists glädjebesked – efter upptäckten med familjen

Carola Häggkvist

I programmet Vem tror du att du är? får vi följa Carola Häggkvists jakt att hitta sin biologiska farfar.
Nu har hon fått ett chockerande besked, som hon inte hade väntat sig.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Carola Häggkvist flirtiga ord till tidigare flingen Niclas Wahlgren
0:48

Efter reklamen: Carola Häggkvist flirtiga ord till tidigare flingen Niclas Wahlgren

(0:48)

Slå på ljud

Carola Häggkvist, 56, är en av Sveriges mest framgångsrika sångare. Hon fick sitt stora genombrott redan som tonåring när hon vann Melodifestivalen 1983, med det ikoniska bidraget Främling, som sedan knep en tredje plats i Eurovision song contest.

Sju år senare återvände Carola till tävlingen med låten Fångad av en stormvind, som inte bara fångade hela Sveriges hjärtan, men även Europas – då hon lyckades vinna hela Eurovision med bidraget.

Samma år gifte hon sig med kärleken Runar Sögaard, 55. Sedan välkomnade de sitt barn till världen, Amadeus Sögaard, 25. Det skulle dock komma att bli parets enda barn, då de gick skilda vägar bara ett par år efter sonens födsel.

2012 adopterade Carola på egen hand dottern Zoe Häggkvist, 13, från Sydafrika. Zoe var tre år vid tiden hon adopterades.

Carola Häggkvist om jakten på sin biologiska farfar

Att familjen är viktig för Carola har nog inte undgått någon. Hon uppdaterar ofta sina sociala medier med bilder från upplevelser hon delar med dottern Zoe. Men på senaste har Carola även velat gräva i sitt ursprung och hitta sina rötter.

Något som Aftonbladet skrivit om är Carolas resa att hitta sin biologiska farfar, i programmet Vem tror du att du är? I tidigare avsnitt av programmet har hon delat med sig om sin pappas längtan efter en pappa och att han tyckte att det var tufft att inte veta vem han var.

Carola har hela tiden trott att det är en man som heter Einar. Sedan fick hon reda på att det fanns en annan man, Viktor, som vid tiden ska ha betalat ut underhåll till Carolas farmor Rut.

– För mig är det här en jätteviktig dag, en stor dag. Också för mig att få reda på vem min farfar är, säger hon i programmet.

Men efter att DNA-test tagits från släktingar på både Einar och Viktors sida, kom det oväntade beskedet – ingen av dessa var en match. Och Carola var tillbaka på ruta ett i jakten på sin biologiska farfar.

Carola Häggkvists glädjebesked – med okända släktingen

Med dagens moderna teknologi har Carola och hennes syster Susanne laddat upp sitt DNA på flera olika sajter för att kunna jämföra det med över 30 miljoner människor ute i världen.

Till slut fick de en matchning och efter en stund kunde DNA-experten Peter Sjölund få fram vem Carolas farfar var. En man vid namn Ebbe Lindberg.

Ebbe hade flyttat upp till Stockholm från Skåne tillsammans med sin familj. Ebbe var nämligen drygt 20 år äldre än Rut och var gift med barn.

– Det är så mycket känslor nu, men det är livet, säger Carola i programmet.

– Det känns ju jättekonstigt, men jag tackar dig, Ebbe Lindeberg. Må din själ vila i frid, och farmors själ vila i frid.

FOTO: Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN