LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Carl Jan Granqvist, 76, planerar efter sin död – sonen får inte herrgården

27 apr, 2022 
AvFelicia Hovryd
Carl Jan Granqvist
Carl Jan Granqvist är en berömd krögare.
I en intervju berättar han nu om planerna efter sin död och tyvärr går sonen arvslös – när det kommer till herrgården.
– Det är ju fem, sex, kanske sju år kvar, säger Carl Jan.
Annons
Maria Forsbloms framtidsbesked för Secret Song SverigeBrand logo
Maria Forsbloms framtidsbesked för Secret Song Sverige

Den välkända krögaren Carl Jan Granqvist, 76, har varit med i program som På spåret, Let's dance och Djävulsrallyt. Han är dessutom en svensk krögare, och vinkännare som fått ta emot kung Carl XVI Gustafs medalj och fått en gata uppkallad efter sig med namn Carl Jan Granqvists väg.

Men nu berättar Carl Jan att han har börjat planera sin död.

Carl Jan Granqvists hälsoproblem

Carl Jan har tidigare levt med diabetes typ 2 i över 15 år. Innan han fick frågan om att delta i programmet Biggest Loser VIP var han tvungen att öka medicineringen. Det som till slut fick honom att tacka ja till att medverka i Biggest Loser var alltså hans hälsa.

– Det var av medicinska skäl. Min läkare sa att om du lägger om dina kostvanor och om du kombinerar det med motion så kanske du kan minska ditt insulin. Nu blev jag till och med insulinfri, har Carl Jan tidigare berättat för Hänt.

I en intervju med NWT berättar Carl Jan nu att han har börjat planera sin död. Han berättar också vad som kommer att hända med herrgården Saxå bruk som ligger i Värmland.

Annons

– Jag är ändå 76 nu i mars. Det är ju fem, sex, kanske sju år kvar, det är ju bara att inse, och jag är absolut inget annat än väldigt nöjd, säger krögaren och fortsätter:

– Jag kan ju få en hjärnblödning eller vad som helst. Då tycker jag att stiftelsen är bra. Det är uteslutande en försäkring för framtiden, att stiftelsen är bildad.

Lämnar enda barnet arvslös

I och med stiftelsen så betyder det att Carl Jans son, Carl Johan Granqvist, 30, inte kommer att ärva Saxå bruk. Men det tycker Carl Jan inte gör något.

– Jag har frågat Carl Johan. Hade han velat ta över hade det varit ok, men han vill inte. Han ska bli lantbrukare och göra ost. Nu ska han EU-certifiera osten och han är så kär i den där tjejen, de är så förälskade. Det är lika bra att han får göra sin grej.

Som tur är går inte sonen Carl Johan helt arvslös när pappa dör, men någon herrgård får han inte.

FOTO Eero Hannukainen/TT, Julia Dansarie/TT

Annons