LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Svåra sjukdomen tvingade Carl Jan att tacka ja till TV4

25 aug, 2018 
Lina Arvidsson
Carl Jan Granqvist är en av deltagarna i årets omgång av Biggest Loser VIP. Nu berättar måltidsexperten vad som slutligen fick honom att tacka ja till att medverka i Biggest Loser VIP.
Annons

Carl Jan Erik Granqvist, 72, är ett av de mer oväntade namnen i årets säsong av Biggest Loser VIP i TV4.

Tillsammans med kocken Alexandra Zazzi, Kalle Moraeus, Hollywoodfrun Gunilla Persson, fd ishockeyproffset Pekka Lindmark, Idol-deltagaren Magnus Schönberg och Farmen-profilen Alexandra Louthander ska Carl Jan Granqvist kämpa för att tappa kilon och leva ett hälsosammare liv.

Det var inte ett lätt beslut för Carl Jan Erik Granqvist att tacka ja till TV4:s förfrågan om han ville vara med i Biggest Loser.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Carl Jan Granqvist har levt med diabetes typ 2 i över 15 år. Innan han fick frågan om att delta i Biggest Loser VIP blev han tvungen att öka medicineringen. Det som till slut fick honom att tacka ja till att medverka i Biggest Loser var hans hälsa.

– Det var av medicinska skäl. Min läkare sa att om du lägger om dina kostvanor och om du kombinerar det med motion så kanske du kan minska ditt insulin. Nu blev jag till och med insulinfri, säger Carl Jan Granqvist till Hänt.

Annons

Förutom att ge sig själv ett mer hälsosamt liv ville Carl Jan Erik Granqvist också inspirera andra att göra en förändring i sina liv.

– Jag gör det för mig själv, men jag gör det också för att visa andra äldre människor att man kan ändra sitt beteende. Det sitter i knoppen, säger Carl Jan Granqvist.

Och visst märks det att Carl Jan Granqvist har skaffat sig helt nya vanor. Det är en mycket slank Carl Jan som berättar att viktnedgången haft både positiva och negativa effekter.

– Jag känner mig piggare, jag rör mig lättare. Sen är det ju också dåliga konsekvenser, det är att man får en skrynklig kropp, när man är 70 år. Det mesta är ju positivt, självklart. Men man vill inte titta sig i spegeln med den där skrynkliga kroppen, säger Carl Jan Granqvist.

Biggest Loser VIP 2018 programleds av Anna Brolin och coachas av tränaren Mikael “Prime” Hollsten.

FOTO: Stella, IBL

Annons