Artikeln innehåller reklamlänkar

Carl Hamiltons ilska mot TV4 efter Robinson: ”Var riggat”

Carl Hamilton i Robinson om bråken

Carl Hamilton fick åka hem från Robinson. Nu menar han att inspelningarna var riggade. ”Produktionen fifflade så mycket och skapade intriger”, säger han.

Carl Hamilton, 29, har skapat både drama och rubriker i årets säsong av Robinson på TV4. Tidigare i veckan lämnade han programmet efter att vid flera tillfällen ha rykt ihop med de övriga deltagarna. Innan dess ställde han ett ultimatum till produktionsbolaget på plats framför kameran.

– Jag vill ha 4 500 pund (55 000 kronor) insatta på mitt bankkonto idag med betalningsbekräftelse. Innan dess så rör jag inte en fena. Det kommer inte att vara någon synk. Det kommer inte att vara något båtåkande, inte vara något tävlingsdeltagande från min sida. Är det så att ni inte godkänner det får ni helt enkelt bryta mig i så fall.

ANNONS: Vinterblek? Få snygg solkysst färg hemma med lättapplicerad brun utan sol. Fynda den här! (länk till Aller media shop)

Carl Hamilton fick lämna programmet, och efteråt berättade han att deltagaren Adnilson Costa de Cruz, 28, hade hotat honom till livet, något som inte kom med i programmet.

– Han var väldigt obehaglig, kunde flippa på två sekunder, få svarta ögon och hota mig till livet. Jag blev mordhotad och det finns 30 – 40 vittnen på det, berättade Carl Hamilton för Hänt.

I en video på sin nystartade Youtubekanal läser han upp vad som står i kontraktet som skrivs mellan deltagarna och produktionsbolaget.

– ”Deltagaren är medveten om att om han eller hon uppträder våldsamt mot andra deltagare uppträder våldsamt mot andra deltagare så kommer han eller hon tas ut ur produktionen med omedelbar verkan och flygas hem från inspelningen”.

Han kritiserar att de trots paragrafen lät Adnilson vara kvar i programmet medan han själv fick lämna. Carl Hamilton ska ha ringt upp produktionschefen och berättat om mordhoten från Adnilson, men fick inget gehör.

– Då kändes det som att allting var riggat, säger han till Nyheter 24.

Carl Hamilton om Robinson-produktionen

Carl Hamilton menar att produktionen ville ha kvar Adnilson för att bråken och intrigerna skulle fortsätta och därmed skapa bättre tv.

– Produktionen fifflade så mycket och skapade intriger. Till slut fick jag nog.

Han säger i sin Youtubevideo att produktionsbolaget utåt har varit kritisk till hans uttalanden, men menar att det är hyckleri. Istället ska de under inspelningarna hetsat honom att säga elaka kommentarer om de andra deltagarna.

– Mastiff var de som eggade på mina uttalanden. Det var jag som fick sitta i synken typ hela tiden för att övriga deltagare var helt värdelösa på det, säger han i sin Youtubevideo.

TV4 svarar på anklagelserna

Hänt har försökt att nå TV4 angående Carl Hamiltons påståenden om att det skulle vara riggat och att produktionsbolaget eggade honom till vissa uttalanden. De har ännu inte svarat, men i en tidigare intervju menade den exekutiva producenten för Robinson på TV4, Joel Bendrik, att Carl Hamiltons upplevelser av hot och våld på ön är överdrivna.

– Vi har förstått att Carl har uttryckt det, men vet också att det finns en annan bild av det han refererar till. Vi har gått igenom materialet noggrant och det stämmer inte. Vi kan garantera deltagarnas säkerhet på ön och känner oss trygga med de säkerhetsarrangemang vi har på plats. Men vi går inte in i detaljer kring hur de ser ut, säger han till Hänt.

Hänt har försökt att nå Adnilson.

Robinson sänds måndag till torsdag klockan 19.30 samt söndagar klockan 21.00 på TV4 och på TV4 play.

LÄS MER: TV4:s svar på tittarnas kritik efter händelserna i Robinson

LÄS MER: Robinson-deltagare som blivit ihop med kändisar

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!