6 saker du kanske inte visste om Carl Bildts fru Anna Maria Corazza Bildt

Carl Bildt och sin fru

FOTO: TT
Carl Bildt har varit gift tre gånger i sitt liv.
Nu lever han med Anna Maria Corazza Bildt.
Men frågan är ju vem hon egentligen är?
Hänt svarar!

Politikern Carl Bildt, 71, lever tillsammans med sin fru Anna Maria Corazza Bildt. Och i deras relation är det inte bara Carl som är känd, utan även Anna Maria. Men för vad och vem är hon?

Anna Maria är uppvuxen i slottet Tabiano

Anna Maria har vuxit upp i Italien, i slottet Tabiano i Parma. Det har bebotts av familjen i fem generationer. Idag är slottet ett hotell som Anna Maria driver tillsammans med sin bror.

Hur gammal är Anna Maria Corazza Bildt och var bor hon?

Anna Maria Corazza Bildt föddes den 10 mars år 1963 och är idag 57 år gammal.

Hon föddes i Rom, Italien, men bor i dag i Sverige. Mitt i Stockholm för att vara med exakt, tillsammans med maken Carl.

LÄS MER: Sanningen om Jenny och Steffos splittring i Nyhetsmorgon

När gifte sig Anna Maria Corazza Bildt och Carl Bildt?

Carl och Anna Maria träffades i forna Jugoslavien och kärleken spirade direkt! Bröllopet ägde rum år 1998 och sedan dess har de levt tillsammans och gör fortfarande.

Anna Maria Corazza Bildt har ett barn, det tillsammans med Carl. Han heter Gustaf Bildt, är 17 år och bor tillsammans med sina föräldrar i Stockholm.

Vad jobbar Carl Bildts fru med?

Anna Maria Corazza Bildt sysslar även hon med politik. Hon är verksam inom Moderaterna och är även entreprenör. Från år 2009 till 2019 var hon en av Sveriges ledamöter i Europaparlamentet.

Hon har hel del erfarenhet på sitt cv. Anna Maria var första vice ordförande i utskottet för den inre marknaden, IMCO. Även ledamot i det särskilda utskottet för terrorism, samt ledamot i utskottet för migration, mänskliga fri- och rättigheter.

Anna Maria har också varit vice ledare för EPP i jämställdhetsutskottet och ordförande för parlamentsgruppen för barns rättigheter. Och mycket, mycket mer.

Carl Bildt och frun Anna Maria Corazza Bildt

Carl Bildt och frun Anna Maria Corazza Bildt.

FOTO: Stefan Mattsson/TT

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Har skrivit bok med inspiration från rötterna och entreprenörskapet i Italien

Anna Maria Corazza Bildt titulerar sig inte endast som politiker och entreprenör, utan även författare.

Familjeföretaget Italian Tradition s.r.l säljer säljer italienska delikatesser via internet, ett företag som Anna Maria etablerade år 2000. Bara sex år senare, 2006, så grundade hon företaget Relais de Charme Tabiano Castello ihop med sin bror, som är en form av hotellverksamhet som alltså är på slottet Tabiano.

Uloppet för sin kreativitet fick hon tillsammans med Magdalena Ribbing då det skrev boken Kärleksfullt från Parma: människorna, maten, traditionerna.

LÄS OCKSÅ: Här är alla par som gästar Tillsammans med Strömstedt säsong 4

LÄS OCKSÅ: Kriken mot detaljen i Tillsammans med Strömstedts

FOTO: Eero Hannukainen/TT, Stefan Mattsson/TT

Senaste nytt