LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Kriken mot detaljen i Tillsammans med Strömstedts

23 apr, 2020 
Linnea Lundgren
Jenny Strömstedt
Niklas och Jenny Strömstedt har hyllats till skyarna för TV4-programmet Tillsammans med Strömstedts.
Men efter en noga granskning får programledarna sig en riktig känga av tittarna – något som lett till att Jenny nu ryter ifrån ordentligt.
"Självklart ska ni inte följa vårt exempel"
Annons

Jenny Strömstedt och Niklas StrömstedtBrand logo
Jenny Strömstedt och Niklas Strömstedt

Tillsammans med Strömstedts är ett av TV4:s absolut mest älskade underhållningsprogram. I avsnitten får vi följa programledarna Jenny, 47, och Niklas, 61, som träffar olika kändisar och deras partner för att nysta i hur de får förhållandet att fungera.

Programmet har hyllats av många men efter de senaste avsnitten har en återkommande detalj lett till att flera av tittarna kritiserat programledarna för att vara oförsiktiga. Anledningen är sättet som Niklas och Jenny har sina säkerhetsbälten på då de åker för att hälsa på hemma hos paren. Istället för att ha dem över axeln har programledarna dragit dem under axeln, och vissa tycker att det ser ut som att de inte har något säkerhetsbälte alls.

”Detta har verkligen gjort mig helt galen att se er åka bil med bältet så där! En polis berättade för vår klass när vi gick i mellanstadiet hur en människa ser ut efter en krock när man haft bältet så där. Avskuren arm,”, skriver en under Jennys Instagram-inlägg om avsnittet där paret hälsar på Sigge och Malin Eklund.

Annons

Sigge och Malin EklundBrand logo
Sigge och Malin Eklund

Niklas försvar

Men det är inte den enda personen som har reagerat. Frågan om säkerhetsbältena har varit het och kritiken har fullkomligt haglat in.

”MEN varför har ni inte på er säkerhetsbältena ordentligt?”, skriver en.

Både Jenny och Niklas har valt att svara på kritiken och menar att tilltaget med bältet är nödvändigt för att tittarna ska kunna höra deras samtal ordentligt.

”Vi har bältena under armen de korta sträckor vi spelar in i bilen. Detta på grund av att bältet annars skulle täcka våra mikrofoner”, svarar Niklas under en kommentar på sin frus Instagram.

“Ljudteknisk detalj”

Det är dock ett försvar som inte många köper. Efter flera syrliga kommentarer om att det inte kommer att bli något ljud alls om programledarparet krockar, ryter nu Jenny ifrån ordentligt.

Inför säsongens sista avsnitt av programmet, där Jenny och Niklas hälsar på hemma hos Helene Alfredsson och Kenta Nilsson, förklarar hon situationen med bältet – och ber folk sluta kommentera.

”Nej. Ni behöver inte kommentera säkerhetsbältena. Det är en ljudteknisk detalj som gjort att vi ett par minuter har bältena under armen.”, skriver hon och fortsätter med att följarnas kritik blivit alltmer aggressiv under den senaste tiden:

“Ju längre coronakrisen har varat desto argare har kommentarerna blivit. Vi vet självklart hur det ska vara och våra tekniker jobbar på att lista ut nya lösningar. Självklart ska ni inte följa vårt (kortvariga) exempel.”.

Annons