LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Carina Bergs tunga besked om måendet efter skadan i ryggen

12 jul, 2023 
Johanna Talamo
carina berg
Carina Berg har på senare tid haft det tufft med hälsan.
Nu berättar hon om förändringarna i hennes mående och hur hon känner att ledsamheten tar över: ”jag vet inte vad som har hänt”.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Carina Berg om kvällen med Carolina Gynning: ”Njuta”Brand logo
Carina Berg om kvällen med Carolina Gynning: ”Njuta”

Carina Berg är komiker och programledare, hon har bland annat synts som huvudperson i programmet Berg flyttar in. 2015 vann hon dessutom titeln som Årets kvinnliga programledare i Kristallen tillsammans med kollegan Christine Meltzer.

Carina Bergs tuffa tid med hälsan

Carina Berg är just nu aktuell i podcasten Gynning & Berg – Hittar sig själva som hon har tillsammans med Carolina Gynning. I podden har hon tidigare berättat om en händelse som ledde till att hon skadade ryggen.

– Jag tog i för hårt. Efter vår planteringsdag har jag inte kunnat röra mig. Har haft så fruktansvärt ont, har pajat halva ryggen, jag haltar upp. Jag klarar knappt av att gå, på riktigt, jag har haft så jävla ont, sade hon då och fortsatte:

– Så tänkte jag när jag gick och la mig när jag då redan började få så jävla ont, idag lägger sig alla medelålders kvinnor med trädgård med ryggont idag. Alla haltade ner i sängen med lite smuts under naglarna. För man bli så yster när det är dags när man får gucka runt där.

Annons

Men det är inte det enda bakslaget som Carina Berg har råkat ut för. I fjol berättade hon, även denna gång i podden att hon tvingats åka ambulans till sjukhuset efter att ha kollapsat.

– Det finns massa orsaker till en sån här grej. Jag har inte fått alla svar ännu, men jag har fått diagnosen krampanfall. Om jag aldrig får det igen är detta den isolerade händelsen. Det kan man få av sömnbrist och stress, berättade Carina då.

I en intervju med Expressen delade hon senare med sig om tillståndet idag och att hennes stressiga tillvaro förmodligen orsakat krampanfallet.

– Jag håller på att utreder vad det var som gjorde att jag kollapsade. Jag har inte fått svar på min sista undersökning, men jag känner mig inte alls orolig och det låter på läkarna som att det där var en engångsföreteelse, så jag förhåller mig till det. Så skönt, alltså vilken tur i oturen, sade hon då.

Carina Bergs senaste besked om måendet

Lyckligtvis så verkar kollapsen varit en engångsföreteelse men i det senaste avsnittet av Gynning & Berg – Hittar sig själva berättar nu Carina om den senaste förändringen i sitt mående.

Annons

Hon förklarar att hon på senaste tiden har börjat tänka mer negativt än hon gjort förut och när hon förut kunnat tänka att saker löser sig så tar i stället bitterheten över.

– Jag märker att jag har börjat ta den negativa vägen i hjärnan, jag har tänkt ljusa tankar i 45 år och nu vet jag vet inte vad som har hänt. Det är som att min inre bittra tant har börjat bli stor och stark. Jag har börjat tycka så jävla synd om min själv i såna där små situationer, säger hon.

Hon fortsätter med att förklara att hon börjar känna sig mer ledsen i allmänhet.

– Jag känner att dagarna när ledsenheten griper tag i mig tyvärr har blivit lite fler.

Men Carolina Gynning föreslår då att denna förändring i Carinas mående kanske beror på att hon är i början av klimakteriet och berättar samtidigt att hon har hört liknande berättelser från andra vänner.

– Det kan bara vara för-klimakteriet, man får tydligen jättemycket ångest om man har otur, säger Carolina och fortsätter.

– Det kan faktiskt vara så enkelt som att du behöver lite östrogen och då är det ju inte mer än det.

En lättad Carina Berg förklarar då att hon ska boka in en tid för en hormonutredning så att hon kan få svar.

– Vad bra att vi pratade om det här, jag har gått runt och trott att jag bara har blivit en sämre människa, säger Carina Berg.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons