TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Carina Bergs besked efter sjukdomskampen: ”Körkortet indraget”

05 jul, 2022 
Carina Berg
Carina Berg kände sig nyligen yr och ramlade ihop i en matbutik.
Nu kom dessutom beskedet att hon inte får köra bil.
– Jag får inte köra, säger Carina i en egna podcasten.
Annons
Carolina Gynning i chock efter udda gåvan från Carina Berg: "Du skojar"Brand logo
Carolina Gynning i chock efter udda gåvan från Carina Berg: "Du skojar"

Svenska tv-profilen Carina Berg, 44, har tillsammans med konstnären och profilen Carolina Gynning, 45, podcasten Gynning & Berg- Hittar sig själv. I podcasten får vi följa deras samtal och diskussioner om livet.

Carina har även nyligen berättat om sitt hälsoproblem. För en tid sedan kollapsade hon nämligen när hon var på väg hem från jobbet. Hon började plötsligt känna sig yr och trodde då att det var blodsockret eller blodtrycket som var fel, men det visade sig vara något annat.

Hon tog då upp sin telefon för att ringa maken Erik Berg, 29, som blev direkt orolig. Sambon reagerade kraftigt och uppmuntrade henne att ta en taxi hem.

Men Carina fick en annan idé trots att hon var så nära hemmet. Hon bestämde sig för att gå över gatan och köpa en juice när det plötsligt blev helt svart för Berg. Nästa minne hon har är att hon vaknar upp på sjukhuset.

Annons

– Jag hade ramlat ihop, bitit mig i tungan, slagit huvud och armen, kissat ner mig och är helt desorienterad, säger Carina Berg i podden.

Carina Berg: ”Har fått diagnosen krampanfall”

Carina Berg vaknar upp på sjukhuset Sankt Görans i Stockholm. Efter röntgen och undersökningarna visade det sig att Carina hade fått ett krampanfall.

– Det finns massa orsaker till en sån här grej. Jag har inte fått alla svar ännu, men jag har fått diagnosen krampanfall. Om jag aldrig får det igen är detta den isolerade händelsen. Det kan man få av sömnbrist och stress, berättar Carina.

Körkortet indraget efter kollapsen

Flera fans och lyssnare till podden har varit oroliga för Carinas hälsa efter hennes plötsliga krampanfall och kollaps.

I podcasten Gynning & Berg- Hittar sig själv i avsnittet Husambulansen till Charles Göran berättar Berg nu mer om sjukdomsbeskedet.

– Jag förstår att det här skapade en otrygg stämning. Så nu tänker ni säkert, ska den där dåren få sitta bakom ratten? Nej det får jag inte, säger Carina.

Hon fortsätter:

– Jag får inte köra, i samma stund som jag hade pissat ner mig gick det ett larm till transportstyrelsen. Nu är mitt körkort indraget i sex månader. Jag har fortfarande körkortet i min plånbok men jag får inte köra, säger Carina Berg.

FOTO: Karin Törnblom/TT / Henrik Isaksson/TT

Annons