Carina Berg om svårigheterna under graviditeten

Carina Berg

Foto: TT

Carina Berg väntar sitt tredje barn.
Nu berättar hon om kampen under graviditeten.

Makarna Carina, 43, och Erik Berg, 31, väntar sitt andra gemensamma barn. Den stora glädjenyheten avslöjade de genom ett inlägg på Instagram, tidigare under hösten. Men det är inte första gången som Carina och Erik blir föräldrar, sedan tidigare har de den gemensamma sonen Otto, som närmar sig ett, och Carina har även sonen Holger, 11, tillsammans med ex-maken Kristian Luuk.

Carina Berg dolda graviditeten i direktsändning

Att Erik och Carina skulle bli föräldrar ihop var dock ingen självklarhet. I samband med att det avslöjade att Otto låg i magen bröt Carina även tystnaden om den kamp de hade genomgått. Vägen till att bli gravida hade varit lång och kantats av flera missfall. Men idag är familjelyckan stor och i vår beräknas familjens nya tillskott födas.

Trots att magen redan blivit synlig lyckades Carina hemlighålla graviditeten från följarna, även om hon bara dagar innan syntes i program som Nyhetsmorgon och dessutom agerade programledare för Barncancergalan. Men sedan nyheten offentliggjordes har Carina istället pratat öppet om graviditeten i sociala medier och framför allt i podcasten Berg & Gynning – hittar sig själva.

Hälsokampen under graviditeten

Även om lyckan är total och tacksamheten över att kunna bli gravid är stor är det inte bara glädje med graviditeten. I ett nytt avsnitt av podcasten berättar nu Carina om en mindre rolig del av graviditeten, hon har nämligen märkt att kroppen inte alls orkar lika mycket.

LÄS MER: Carolina Gynnings varning till Carina Berg – efter orden om Holger

– Jag har funderat ganska mycket på min egen bristande karaktär senaste tiden. För jag kan verkligen bestämma mig för att nu måste jag börja gravid-träna, jag har lite ont i fogarna och sådär så det har varit lite uppförsbacke. Och apropå uppförsbacke så klarar jag typ inte ens att gå upp för den längre, för jag blir så andfådd, säger Carina i podcasten.

Podd-kollegan Carolina Gynning frågar sedan Carina om hon tagit upp problemet med att inte komma igång med barnmorskan.

– För henne låtsas jag som att jag är superhälsosam och är ute och promenerar. Jag vill få mycket beröm, säger Carina.

Duon kommer sedan överens om att det kanske inte är hela världen om Carinas kropp helt enkelt inte orkar ta de där promenaderna utan istället bara gör det som känns rätt.

S– Det är väl bra inför förlossningen och bla bla bla, säger Carina innan hon släpper ämnet.

LÄS OCKSÅ: Nicole Falcianis ilska över exets beteende i hemmet: ”Vidrigt”

LÄS OCKSÅ: Charlotte Perrelli om kroppsförändringen - avslöjar sanningen om nya livet

SENASTE NYTT!