LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Carina Berg om skilsmässan – nu berättar hon om tunga beslutet

29 mar, 2022 
Carina Berg om skilsmässan
Carina Berg och Carolina Gynning driver den framgångsrika podcasten Gynning & Berg – hittar sig själva.
Nu berättar de båda om separationerna de har gått igenom och Carina ryter ifrån rejält efter ett påstående.
– Man kan inte skilja sig lätt, säger hon i podden.
Annons
Farmen-profilens kärleksjakt i Hungrig på kärlekBrand logo
Farmen-profilens kärleksjakt i Hungrig på kärlek

Carina Berg och Carolina Gynning driver den populära podcasten Gynning & Berg – hittar sig själva.

Duon träffades för över tio år sedan när de tillsammans jobbade med Förkväll. Sedan dess har de synts i olika tv-sammanhang och dessutom programlett TV4:s Stjärnor på is och Idol.

I den personliga och humoristiska podcasten pratar de om livets alla delar och i veckans avsnitt kommer de in på att separera och berättar öppenhjärtigt om sina egna erfarenheter.

Carina och Carolina om att separera: ”Berätta tillsammans”

I veckans avsnitt hade duon nämligen en frågestund och de får en fråga om de kan berätta om sina erfarenheter kring att separera och hur man berättar för barnen.

Annons

– Jag kommer ihåg att vi tog in barnen i sovrummet så berättade vi att vi skulle separera. Och det gjorde ju mina föräldrar med mig också när jag var liten. Det kommer jag fortfarande ihåg, säger Carolina Gynning och fortsätter:

– Men på den tiden var jag hos pappa varannan helg och mamma flyttade långt ifrån pappa. Då blir det ju mycket jobbigare. Alltså nu bor vi liksom på samma gata, det känns inte som att det är så stor skillnad. Jag tycker man får berätta tillsammans, inte så att den ena föräldern berättar själv. Eller hur?

– Ja det är väl att föredra om båda är där och att man kan visa att det är tryggt, mamma och pappa har en plan. Det kommer jag ihåg, säger Carina Berg och fortsätter:

– Vårt råd är väl... När vi har separerat så har vi gjort det i armkrock med den vi har levt med.

– I alla separationer, hur jävla jobbigt det än är, så är det inget man visar för barnen. Inför sina barn är man bästa vänner, tycker jag. För att det är ändå mamma och pappa och det är skitviktigt, tillägger Carolina Gynning.

Carina Berg ryter ifrån mot påståendet om skilsmässor

Duon kommer sedan in på påståendet om att det skulle vara lättvindingt att skilja sig idag – något de inte tycker.

– Men sedan är det så här. Man pratar om att folk skiljer sig så lättvindigt, då undrar jag; har den som säger det, har den skilt sig verkligen?, säger Carina Berg.

– Det är inte lättvindigt, tillägger Carolina Gynning.

– Var det något som var svårt, eller är det någonting som varit fruktansvärt svårt och gjort så ont i mig så är det ju det, säger Carina Berg och fortsätter:

– Man kan inte skilja sig lätt.

FOTO: TV4 / WIXTRÖM JIMMY/Aftonbladet

Annons