LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Carin da Silvas ord om broderns livsförändring efter Let’s dance

24 jun, 2021 
Linda Strömbäck
Carin da Silva och Daniel da Silva
Daniel da Silva försvann helt från rampljuset efter succén i Let's dance. Systern Carin da Silva reagerar på nya livsbeslutet: "Vad hände?"
Annons
Minns du kärleksparen från Let's DanceBrand logo
Minns du kärleksparen från Let's Dance

Daniel da Silva, 39, gjorde tidigare danssuccé som professionell dansare i Let's dance. Från programmets start dansade han sig genom fem säsonger tillsammans med bland annat Carolina Gynning, Elin Kling och Magdalena Graaf. Men 2011 blev livspusslet en stor anledning till varför deltagandet i programmet tog slut.

– Att lägga fyra månader om året på det där var inte hållbart i längden. Jag kände att jag var klar. Jag är imponerad av dansarna som är med varenda år, säger han till Aftonbladet

Den spirande karriären mellan 2006 och 2010 resulterade i en tredje placering i Let's dance 2007 och en hel del romansrykten mellan honom och danspartnern Magdalena Graaf.

– Magdalena fick en hjärnblödning i den perioden och folk förstår inte hur man som partner kan komma väldigt nära varandra. Vi blev väldigt goda vänner och när hon fick en hjärnblödning var det självklart för mig att hjälpa till och vara mycket med henne. Detta, ihop med att jag skilde mig, så blev det jättemycket rykten. Det var tråkigt och inte kul alls. Ingen rolig period, säger da Silva till Aftonbladet.

Magdalena Graaf och Daniel Da Silva i Let's dance
Magdalena Graaf och Daniel Da Silva i Let's dance

Daniel da Silvas nya liv som jägare

Idag har livet förändrats helt för Daniel och passionen för dans har istället bytts ut mot jakt. Precis som syster Carin da Silva gjorde Daniel tidigare danskarriär på svensk och internationell elitnivå och nu kommenterar hon förändringen i broderns liv.

Annons

"Vad hände med lackskor med klack det vill säga dansskor?" skriver Carin på Daniels Instagram.

Där syns nu Daniel i en ny utstyrsel än tidigare bekanta dansskjortor då stövlar, jaktkläder och gevär oftast präglar hans bilder.

Daniel da Silvas podcast om jakt

Sedan september 2020 gör Daniel podcasten Jägaren i hans funna intresse. Där han bland annat intervjuat kocken Danyel Couet och politikern Ulf Kristersson i hopp om att utforska människan bakom jaktbössan. Ambitionen är att sprida kunskap om jakt, natur och matlagning av vilt.

“Det jag har på fötterna när jag är som lyckligast i livet”, skriver han på Instagram. Systern Carin har kommenterat inlägget med att hon kan relatera.

“Jag har gått från klackskor till sneakers!- Livet förändras!”, skriver hon under bilden.

Annons

Daniel har tidigare uttryckt passionen till dansen och konsekvenserna av det i tidig ålder.

– Då var det inte helt poppis att hålla på med dans. Jag blev inte mobbad, men jag blev retad och kallad för bög. Men jag vet andra som blev mobbade, och det är ju en anledning till att många killar slutar med dansen i den åldern, har Daniel tidigare sagt till Göteborgs Posten.


Idag är Daniel bosatt i Göteborg och har två barn tillsammans med frun Helen.

FOTO: JANERIK HENRIKSSON/TT, KARIN TÖRNBLOM/TT, Instagram

Annons