TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Camilla Läckbergs tårar i tv - efter sonens beslut

04 sep, 2022 
Författaren Camilla Läckberg berättade nyligen för Hänt att hennes äldsta son ska flytta hemifrån.
När hon gästar Nyhetsmorgon under söndagen avslöjar hon att Wille nu har lämnat boet.
– Nu kommer du snart få mig att börja gråta när jag pratar om det här, säger hon i programmet.
Annons
Camilla Läckbergs spontana husbilsköpBrand logo
Camilla Läckbergs spontana husbilsköp

Deckarförfattaren och tv-profilen Camilla Läckberg, 47, är ett välkänt namn för de allra flesta. Hon slog igenom med Fjällbacka-serien år 2003 och har sedan dess släppt tio spännande romaner som utspelar sig i den idylliska västkuststaden. Just nu är hon aktuell med den elfte boken i ordningen.

Sedan 2014 har Camilla varit tillsammans med den professionella MMA-fightern Simon Sköld, 35. Två år senare välkomnade paret deras första gemensamma barn, Polly Läckberg Sköld, 6, till världen. Året därpå bjöd Camilla och Simon in familjen och vänner till en stor fest, som i själva verket visade sig vara ett överraskningsbröllop.

Idag är paret bosatta i en lyxig villa i Enskede i Stockholm med stora familjen, Camilla har sedan tidigare även barnen Wilhelm ”Wille” Eriksson, 20, Meja Eriksson, 17, och Charlie Läckberg Melin, 13.

Annons

Camilla Läckberg om splittringen från äldsta sonen Wille Eriksson

Camilla har svårt för att sitta still och hon har gärna många järn i elden samtidigt. Tv-serien Lyckoviken bygger på filmatiseringen av en annan av författarens bokserier.

Serien, med skådespelaren Martin Stenmarck, 39, i en av huvudrollerna, har gjort succé och är nu aktuell med en ny säsong. Med anledning av detta fick Hänt möjligheten att prata med Camilla på Viaplays pressträff i förra veckan.

– Jag har en som snart flyttar hemifrån. Jag är väldigt osentimental, så jag tänker att jag ska få dem att flytta en efter en, så att man får den där goa vuxenperioden sen igen, säger hon skämtsamt.

Men när Camilla gästar Nyhetsmorgon-studion och programledaren Jenny Alversjö, 48, under söndagens sändning är tårarna nära.

Camilla Läckbergs tårar - efter sonens beteende

Camilla gästade Nyhetsmorgon för att prata om den nya boken i Fjällbacka-serien. Jenny avslutar intervjun med att fråga författaren om barnen.

Annons

– Du postade en väldigt fin bild på sonen som håller i din dotter. Det gäller att ta vara på livet, säger Jenny efter att ha fört samtalet in på hur det är att vara mamma till vuxna barn.

– Ja, det är ju 20 år mellan de här bilderna. Han flyttade hemifrån i måndags. Vi ska faktiskt hälsa på honom i Uppsala idag. Det är stort!, svarar Camilla.

Jenny berättar sedan att hennes dotter flyttade hemifrån nyligen och att det kändes mycket mer än vad hon trodde. Hon frågar sedan hur Camilla tänker kring splittringen från sonen.

Camilla Läckberg och Jenny Alversjö i Nyhetsmorgon-studions mysiga soffor.
Camilla Läckberg och Jenny Alversjö i Nyhetsmorgon-studions mysiga soffor.

– Jag är väldigt osentimental på det sättet. Jag har alltid sett det som min stora uppgift att förbereda barnen för ett vuxet liv, så att de klarar sig själva. Jag är bara så fruktansvärt glad för hans skull, säger Camilla.

Annons

Men hennes glädje övergår nästan till glädjetårar och författaren blir märkbart rörd när hon pratar om hur stolt hon är över sonens beslut att flytta hemifrån.

– Nu kommer du snart få mig att börja gråta när jag pratar om det här, men det är oerhört fantastiskt att se att de kan stå på egna ben och känna att ”Vi har gjort ett bra jobb”, konstaterar hon.

Jenny frågar därefter om de pratar varje dag, nu när sonen flyttat hemifrån. Varpå Camilla svarar:

– Nej, nej, nej. Det gör vi inte. Han är mer av en fåordig typ, men när man väl får ett mess så blir man ju desto gladare!

FOTO: Instagram, TV4

Annons