Camilla Läckberg om splittringen från äldsta sonen Wille Eriksson

Författaren Camilla Läckberg har en vit blus.

Camilla Läckberg är mamma till fyra barn. Nu berättar hon för Hänt om splittringen med äldsta sonen Wille Eriksson.
– Varit jobbigt, säger Camilla.
Camillaomflyttenmp4
0:42

Efter reklamen: Camillaomflyttenmp4

(0:42)

Slå på ljud

Camilla Läckberg, 47, är en av Sverige främsta deckarförfattare. Hon slog igenom med Fjällbacka-serien som är tio deckarromaner som utspelar sig i den idylliska västkuststaden som också namngivit serien, nämligen Fjällbacka.

Sedan 2014 har Camilla varit tillsammans med den professionella MMA-fightern Simon Sköld, 35. År 2016 välkomnade paret sitt första gemensamma barn, Polly Läckberg Sköld, 6, till världen. Och året därpå bjöd Camilla och Simon in familjen och vänner till en stor fest som i själva verket visade sig vara ett överraskningsbröllop.

Idag är paret bosatta i en lyxig villa i Enskede i Stockholm med stora familjen, Camilla har sedan tidigare även barnen Wille Eriksson, 20, Meja Eriksson, 17, och Charlie Läckberg Melin, 13.

Spontana lyxköpet – Simon visar upp nya husbilen

När Hänt träffar Camilla på Viaplays pressträff avslöjar hon det nya spontanköpet som hon och Simon nyligen slagit till på, nämligen en lyxig husbil.

– Vi fick den idén för typ två veckor sedan så vi spontanköpte en husbil. Hon är redan döpt och heter Gittan, säger Camilla till Hänt.

Planen är att parets första resa med Gittan skulle bli att åka mot Trosa camping för att testa campinglivet med den nya husbilen. Men vad det spontana lyxköpet landade på vill Camilla inte berätta.

– En dam pratar aldrig priser.

På Instagram visar Simon nu upp det nya vrålåket som han och Camilla snart ska ta sin första vända i. Och visst är det en riktigt lyxig husbil paret har köpt, den har redan en espressomaskin och en grill.

Camilla Läckberg om splittringen från sonen Wille

När Hänt träffar Camilla passar vi också på att fråga hur hon får ihop sitt fullspäckade schema med familjelivet.

– Alltså det går ju på grund av att det funkar så himla bra, det hade varit jobbigt om det hade varit knöligt. Men Simon och jag har det helt fantastiskt och han är ju bästa stödet i allt jag gör. Nu jobbar han dessutom väldigt mycket också och kör liksom sin egen låda. Och barnen mår bra och uppför sig, ta i trä, man vågar inte jinxa, säger Camilla till Hänt.

Camilla avslöjar även splittringen från äldsta sonen Wille som nu har vuxit upp och ska snart flytta hemifrån.

– Jag har en som snart flyttar hemifrån. Jag är väldigt osentimental så jag tänker att jag ska få dem att flytta en efter en så att man får den där goa vuxenperioden sen igen, säger hon skämtsamt och fortsätter:

– Nej jag tycker det är väldigt mysigt när de är hemma också, men jag är lite osentimental. Hela vitsen är ju att man ska förbereda sina barn för att klara sig som vuxna människor så jag ser det som ett väldigt naturligt steg och han kommer att överleva. Nu känner jag mig trygg att han kommer överleva på egen hand.

FOTO: TV4, Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN