Camilla Läckbergs ilska efter plötsliga upptäckten: ”Helt felaktigt”

Camilla läckbergs ilska efter händelsen
Flera kända svenskar får sina namn och ansikten använda i reklam på nätet utan tillstånd. Senast i raden är författaren Camilla Läckberg som blivit utnyttjad i falsk reklam – bland annat för bitcoins. Nu varnar Camilla Läckberg för den falska reklamen.
Annons

Att kända personer får sina namn utnyttjade av oseriösa företag är inget nytt. Många kändisar har blivit minst sagt chockade när de fått se sitt namn och bild göra reklam för allt från skönhetsprodukter till bantningstabletter.

Senaste i mars rasade Nyhetsmorgons programledare Jenny Strömstedt när hon upptäckt att falska rykten om henne spreds på nätet. Det var ett företag som hävdade att Jenny Strömstedt skulle sluta på TV4 för att sälja hudvårdsprodukter. Som resultat la människor dyra pengar på hudvård som de trodde att Jenny stod bakom.

Annons

“OBS! Viktigt! Jag får fortfarande meddelanden från personer som köpt hudvårdsprodukter för jättemycket pengar från bedragare som använder mitt och andra Tv4 profilers namn för att sälja. TV4 har ett pågående arbete för att i samarbete med jurister komma åt de här idioterna. Det visar sig vara svårt men det kommer förhoppningvis att gå, skrev Jenny Strömstedt på Instagram då.

Annons

Nu är det författaren Camilla Läckberg, 44, som har drabbats av att hennes namn används i reklam. På Instagram varnar nu deckardrottningen sina följare för de falska annonserna.

Just nu cirkulerar det en massa falsk reklam där mitt namn används. Är bla reklam om bitcoins. Inget av det ni ser stämmer, mitt namn används utan mitt tillstånd och helt felaktigt“, skriver Camilla Läckberg i ett inlägg.

Som sagt. Ingen av reklamen som cirkulerar stämmer“, understryker hon.

Camilla Läckbergs följare anmäler

I kommentarerna är det många av Camilla Läckbergs följare som uppmärksammat annonserna. Flera hjälper dessutom till att anmäla den falska reklamen.

Anmälde ett sådant inlägg med ditt namn igår till Facebook. Hoppas de tar tag i det!” skriver en person i en kommentar.

Annons

Det är ju fler än du som blir utnyttjade. Hemskt. Jag anmäler vartefter. Till vad nytta vet jag inte men det känns bra“, skriver en annan.

Andra kändisar som fått sina namn och bilder använda i reklamsyfte är Tilde de Paula Eby, 46, och Linda Lindorff, 47.

I höstas användes Efter fem-programledaren Tilde de Paula Ebys namn i reklam för hudvårdsprodukter. Reklamen spreds på Facebook och var designad för att se ut som en artikel från en kvällstidning.

Året innan rasade Bonde söker fru-programledaren Linda Lindorff då hon utnyttjas i reklam för bantningspreparat.

Det här är helt sjukt ju! Fick den här bluffannonsen skickad till mig av en följare på Instagram – och jag är chockad! Hur kan dom göra så här? Dom använder mitt namn och ansikte för att sälja bantningsprodukter! Jag är INTE tillfrågad om detta. Det är bluff rakt igenom“, skrev Linda Lindorff då på sin blogg.

FOTO: TT, Instagram

Annons

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Annons
Laddar nästa artikel…