Calle Schulman avslöjar: Därför lägger jag ner Instagram

Calle Schulman och Instagram går skilda vägar under 2018. Beskedet ger medieprofilen i ett långt inlägg på sin Instagram: ”Wohoo!!! Känner mig lätt!”, skriver han om beslutet.

Calle Schulman, 38, och Instagram har en lång relation tillsammans. Under åren har hans följare – bland annat – upprepade gånger dött den så kallade sötdöden. när Calle lagt upp bilder och videor på dottern Penny Schulman. Följarna har också fått front row-insyn i turerna kring det uppmärksammade sociala medier-bråket med Filip Hammar, 42.

Men nu har Calle tröttnat på Instagram. I ett långt Insta-inlägg meddelar medieprofilen att han kommer att lägga ned verksamheten på sociala medier-plattformen – under 2018.

I år lägger jag ned Instagram! Vet inte exakt när – bara att jag räknar ned från 111. Underbar känsla! Inget dramatiskt alls men känner rätt tydligt att jag inte gillar hur det utvecklar sig på de här plattformarna.”, börjar han inlägget och utvecklar sedan sitt beslut.

Istället för att vara något roligt eller informerande eller lättsinnigt har det utvecklats till nån jäkla domstol där ALLT ska ifrågasättas och granskas och hatas vad det än handlar om. Alla ska vara lika.

Han skriver vidare att det inte handlar om hatiska kommentarer, utan snarare det klimatet han upplever på Instagram hindrar honom från att posta det han känner för.

Det handlar inte om hatiska kommentarer utan om att jag går runt och lägger band på mig. Jag försöker förutse en eventuell hatattack från typ Nöjesguiden eller nån annan gaphals och så gör jag vad jag kan för att undvika det men så blir det så ändå. Och då är det inget roligt längre. Orka bråka.

Även om han själv använt Instagram frekvent ser han inte det som en jättegrej att lägga ner. Han skriver istället att han nu söker efter ”nästa grej”.

Jag har börjat skriva igen vilket jag tycker är väldigt roligt. Kanske blir det enbart det sen? Eller ska jag ha en podd? Så jäkla liksom gjort känns det som. Eller nåt på Youtube? Mer sugen på det. Ni får gärna ge förslag såklart!”, skriver han och avslutar med att han nu bara har 110 Insta-inlägg kvar – innan han lägger ner.

Och bland kommentarerna till inlägget tycker majoriteten av de som kommenterat att det är tråkigt att Calle ska lägga ner.

”Åh va tråkigt, kommer sakna att följa dig och din fina lilla familj”, skriver en.

”Förstår dig samtidigt som de är synd då du fått många dagar extra kul. Tack iaf för att du bjudit på dig.”, skriver en annan. En tredje skämtar ironiskt vad Calle borde göra nu.

”Ja rösta på att uttrycka sig genom fax alternativt text-tv. Kör hårt!”

LÄS OCKSÅ: Calle Schulman bildar familj med nya kärleken Sandhra

LÄS OCKSÅ: Calle Schulman talar ut om storbråket med Filip Hammar

Senaste nytt