LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Brolle försvann från rampljuset efter skandalen – så lever han idag

10 nov, 2022 
AvJonna Lawaetz
Brolle och Mimi Werner
Artisten Brolle Wallmark, försvann från rampljuset efter skandalen i Melodifestivalen 2018.
Så lever Brolle och fickvännen Mimi Werner idag.
– Jag går häromkring med cowboybyxor och mjukisbyxor hemma men sen när man ska jobba då tar man på sig scenkläderna, har Brolle berättat för Hänt.
Annons
5 udda fakta du vill veta om Melodifestivalens nya programledare Jesper RönndahlBrand logo
5 udda fakta du vill veta om Melodifestivalens nya programledare Jesper Rönndahl

Kjell Junior Wallmark, 41, är mer känd under artistnamnet Brolle (tidigare Brolle Jr), och han blev känd för hela svenska folket när han deltog i Kanal 5:s talangjakt Popstars år 2001.

Året därpå släppte han debutsingel Playing with Fire och albumet Rebellious Heart gick raka vägen in på den svenska topplistan. Från samma album plockades Brolles andra hitsingel Heartbreak City upp. Succén resulterade i att Brolle nominerades till en Grammis i kategorierna ”Årets nykomling”, ”Årets pop/rock manlig” och ”Årets låt”.

Samma år blev han utsedd till ”Årets norrbottning” med motiveringen att han satt hemkommunen Boden på kartan. Han har även nominerats till priser som Rockbjörnen, NRJ Awards och Swedish Hit Music Award och turnerat med Diggeloo. 2012 startade han upp sitt eget turnéprojekt: ”Rock’n’Roll On Tour”.

Skandalen på Melloefterfesten – sedan försvann han

Brolle och countrysångerskan Mimi Werner, 32, har varit ett par sedan 2017 efter att de träffats på turnén ”Rock’n'Roll On Tour” år 2016, som Brolle själv satte ihop.

Annons

Efter en uppmärksammad händelse på Melodifestivalens efterfest 2018 fick paret allas ögon på sig. Mimi var med och tävlade i musiktävlingen och tog sig vidare till andra chansen efter deltävlingen i Göteborg. Det var under firandet som pojkvännen Brolle stormade in och i stället för att fira flickvännens framgång slutade kvällen i storbråk.

I ett tv-klipp på Aftonbladet syntes det hur Brolle gick till attack mot en av tidningens fotografer. Han räcker bland annat långfingret mot kameran och drämmer till kamerautrustningen. Samtidigt syns det hur Mimi försöker stoppa utspelet genom att dra i honom.

Dramat fortsatte under kvällen och Aftonbladet rapporterade om hur paret setts argumentera intensivt på gatan, innan de hoppade in i en taxi och lämnade festen. Brolle sågs igen dagen därpå och var till synes otrevlig mot både fans och reportrar på artisternas hotell.

Brolle och Mimis flykt från Stockholm – köpte norrländsk ranch

Sedan incidenten på efterfesten försvann Brolle nästan helt från rampljuset. I en intervju med Expressen 2020 avslöjade han att paret lämnat Stockholm för att bege sig tillbaka till rötterna i Norrland.

Annons

Tillsammans köpte de en ranch i norrländska Ursviken, utanför Skellefteå där de än idag är bosatta. Huset är från 1800-talet och de har lagt mycket tid på renovering och upprustning av huset. På gården har de även en hel del djur som de tar hand om. På Instagram uppdaterar flickvännen flitigt om deras liv i Norrland.

– Jag tror att det är viktigt, i alla fall för min del, att ha ett privatliv och sen har man ett artistliv också. Jag går häromkring med cowboybyxor och mjukisbyxor hemma men sen när man ska jobba då tar man på sig scenkläderna. Jag vill ha kontrasten för jag skulle inte kunna leva i skinnpajen hela tiden, jag vill ha friheten och framför allt djuren. Jag är en djurmänniska så jag måste ha djur omkring mig hela tiden och få vara ute i skogen hela tiden.

– Den kontrasten har gjort att allting blir roligare. Det är underbart att vara ute i skogen när man varit på scenen och när man har varit på scenen är det underbart att vara ute i skogen.

Båda artisterna är idag aktiva med sin musik och turnerar i runt om i Sverige med sina band.

FOTO: Robin Lorentz-Allard, Jonas Eng/TT

Annons