brolle wallmark

Brolle försvann från rampljuset efter skandalen – så lever han idag

Brolle och Mimi Werner

Artisten Brolle Wallmark, försvann från rampljuset efter skandalen i Melodifestivalen 2018.
Så lever Brolle och fickvännen Mimi Werner idag.
5 udda fakta du vill veta om Melodifestivalens nya programledare Jesper Rönndahl
0:38

Efter reklamen: 5 udda fakta du vill veta om Melodifestivalens nya programledare Jesper Rönndahl

(0:38)

Slå på ljud

Kjell Junior Wallmark, 41, är mer känd under artistnamnet Brolle (tidigare Brolle Jr), och han blev känd för hela svenska folket när han deltog i Kanal 5:s talangjakt Popstars år 2001.

Året därpå släppte han debutsingel Playing with Fire och albumet Rebellious Heart gick raka vägen in på den svenska topplistan. Från samma album plockades Brolles andra hitsingel Heartbreak City upp. Succén resulterade i att Brolle nominerades till en Grammis i kategorierna ”Årets nykomling”, ”Årets pop/rock manlig” och ”Årets låt”.

Samma år blev han utsedd till ”Årets norrbottning” med motiveringen att han satt hemkommunen Boden på kartan. Han har även nominerats till priser som Rockbjörnen, NRJ Awards och Swedish Hit Music Award och turnerat med Diggeloo. 2012 startade han upp sitt eget turnéprojekt: ”Rock’n’Roll On Tour”.

Skandalen på Melloefterfesten – sedan försvann han

Brolle och countrysångerskan Mimi Werner, 29, har varit ett par sedan 2017 efter att de träffats på turnén ”Rock’n'Roll On Tour” år 2016, som Brolle själv satte ihop.

Efter en uppmärksammad händelse på Melodifestivalens efterfest 2018 fick paret allas ögon på sig. Mimi var med och tävlade i musiktävlingen och tog sig vidare till andra chansen efter deltävlingen i Göteborg. Det var under firandet som pojkvännen Brolle stormade in och i stället för att fira flickvännens framgång slutade kvällen i storbråk. I ett tv-klipp på Aftonbladet syntes det hur Brolle gick till attack mot en av tidningens fotografer. Han räcker bland annat långfingret mot kameran och drämmer till kamerautrustningen. Samtidigt syns det hur Mimi försöker stoppa utspelat genom att dra i honom.

Dramat fortsatte under kvällen och Aftonbladet rapporterade om hur parets setts argumentera intensivt på gatan, innan de hoppade in i en taxi och lämnade festen. Brolle sågs igen dagen därpå och var till synes otrevlig mot både fans och reportrar på artisternas hotell.

Brolle och Mimis flykt från Stockholm – köpte norrländsk ranch

Sedan incidenten på efterfesten försvann Brolle nästan helt från rampljuset. I en intervju med Expressen 2020 avslöjade han att paret lämnat Stockholm för att bege sig tillbaka till rötterna i Norrland.

Tillsammans köpte paret en ranch i norrländska Ursviken, utanför Skellefteå där de än idag är bosatta. Huset är från 1800-talet och de har lagt mycket tid på renovering och upprustning av huset. På gården har de även en hel del djur som de tar hand om. På Instagram uppdaterar flickvännen flitigt om deras liv i Norrland.

Båda artisterna är idag aktiva med sin musik. Brolle är aktuell i julturnén The Greatest Rock’n'roll Christmas Show, tillsammans med rockbandet The Boppers, Nanne Grönwall och trion Rockabilly Fabulous.

Countrysångerskan Mimi släppte nyligen singeln Crazy och är även hon aktuell med en julturné tillsammans med sitt band, där de framträder på olika platser runtom i Sverige.

FOTO: Robin Lorentz-Allard, Jonas Eng/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN