Hänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möter
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Därför lever Brolle helt privat – berättar om familjelivet: ”Skulle inte”

05 jan, 2023 
Brolle
Året var 2001 när Brolle slog igenom. Mycket har hänt sedan dess och framgångarna har varit stora. Nu möter Hänt honom i en exklusiv intervju om allt mellan himmel och jord.
✔︎ Därför lever han så pass privat som han gör
✔︎ Känslorna över att vara pappa till sonen Lee: ”Bästa polare”
✔︎ Storslagna planerna för musiken 2023: ”Längtat jättemycket”
✔︎ Livet på gården med Mimi Werner och alla djuren
✔︎ Därför tackar han nej till alla tv-förfrågningarna
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Nanne Grönwalls kärleksfulla ord om sonens insats i musikalen Noise: ”rätt in i hjärtat”Brand logo
Nanne Grönwalls kärleksfulla ord om sonens insats i musikalen Noise: ”rätt in i hjärtat”

När Hänt når Kjell Junior Wallmark, 41, mer känd som Brolle, befinner han sig på flygplatsen. Det är nämligen dags för ännu ett gig och lyckan är stor över att turnerandet äntligen kunnat komma igång igen efter pandemin.

– Det blir den första spelningen på det nya spännande året så det är skitkul, säger Brolle.

Vad händer nu 2023, vad har du på gång?

– Jag ska ta det ganska lugnt nu i början på året, men jag ska skriva ny musik. Jag skulle släppt en ny låt nu på nyår men vi har inte fått klart med rättigheterna så den får vänta lite. Men släppa ny musik och sen ska jag ut på en lång turné från och med juni. Det blir en folkparksturné som jag gjorde innan pandemin tog över världen.

Längtar efter att få dra igång med folkparksturnén igen och möta publiken är nu stor.

Annons

– Man har längtat jättemycket, jag gjorde det fem år i rad och det var en livsstil lite grann. Vi åkte Cadillacs, det var folkparker, gamla bilar och folk överallt. Sen blev det pandemi och då blev det tvärstopp.

Okända familjelivet med Mimi Werner och sonen Lee

För flera år sedan bosatte sig Brolle på en gård i Ursviken utanför Skellefteå. Där lever han idag med flickvännen Mimi Werner, 32, sonen Lee, 11, och familjens alla djur. Hela fyra hundar och två hästar har familjen och när det väntas spelningar på annat håll rycker Brolles mamma och styvfar in för att hjälpa till.

– Jag har alltid haft hästar i hela mitt liv, jag har haft travhästar, ridhästar och lite allt möjligt. Men nu har vi varsin häst jag och Mimi. Det är kul att man kan dela intresse.

Du har en son också?

– Han har precis fyllt 11. Det är underbart, det är det bästa.

Brolle och exet Petra
Brolle och exet Petra har tillsammans sonen Lee. Foto: TT

Vad är det bästa med att vara pappa?

– Allt. Vi är som bästa polare, det är skitcoolt.

Har ni gemensamma intressen?

Annons

– Ja faktiskt. Han fick sin första gitarr när han var ett år, han har fått gitarrer lite här och var. Men nu fick han en ny i julklapp och den har han faktiskt börjat spela på ganska mycket så vi får se. Men han sjunger och spelar hela tiden, och lyssnar på musik framförallt hela tiden. Han har bra musiksmak också.

Sonen har Brolle tillsammans med exet Petra Gülich och sedan uppbrottet är vårdnaden delad.

– Ja vi har varannan vecka, jag och mamman. Det funkar jättebra.

Hur ser eran relation ut idag?

– Vi har jättebra kontakt. Precis som det ska vara. Vi bor ett snöbollskast ifrån.

Kärlekslivet beskriver Brolle som jättebra men mer än så vill han inte gå in på. Året var 2017 när han och artisten Mimi Werner fann varandra genom artistbranschen.

Därför lever Brolle så privat som han gör – sanningen bakom beslutet

Att leva nära naturen är något som ligger Brolle varmt om hjärtat. Han förstod nämligen snabbt att storstadslivet inte var något för honom.

Annons

Hur mår du? Är hälsan på topp?

– Den är på topp verkligen. Det är bara bra, vi rider, är ute med hundarna och bara mår bra. Jag älskar vintern med skidor och att få vara ute mycket. Det är en av mina favoritårstider.

– Jag kommer ju från Norrbotten, jag kommer från en bondgård. Jag är uppväxt så och jag har bott i Stockholm, jag har bott i Kalix i flera år och jag har bott i Boden. Sen hittade jag Skellefteå och det är lite mitt emellan allting. Större än Kalix men mindre än Stockholm. Jag har min mamma där också och mina två syrror så för mig blev det naturligt.

Brolle och Mimmi
Brolle och Mimi Werner uppträder även ihop ibland. Foto: TT

Du lever ett ganska privatliv jämfört med många andra artister, vad grundar det sig i?

– Jag tror att det är viktigt, i alla fall för min del, att ha ett privatliv och sen har man ett artistliv också. Jag går häromkring med cowboybyxor och mjukisbyxor hemma men sen när man ska jobba då tar man på sig scenkläderna. Jag vill ha kontrasten för jag skulle inte kunna leva i skinnpajen hela tiden, jag vill ha friheten och framför allt djuren. Jag är en djurmänniska så jag måste ha djur omkring mig hela tiden och få vara ute i skogen hela tiden.

– Den kontrasten har gjort att allting blir roligare. Det är underbart att vara ute i skogen när man varit på scenen och när man har varit på scenen är det underbart att vara ute i skogen.

Annons

Brolle var bara 18 år gammal när han slog igenom. I början av karriären levde han i huvudstaden men snabbt insåg han att ett liv uppåt i landet passade hon bättre.

– Jag försökte hitta rätt, jag bodde ute i Fruängen i tre år och det är ju utanför stan men jag hittade aldrig det lugnet som finns här uppe i norr, det är ett helt annat tempo.

Får du mycket programförfrågningar och sånt?

– Jag har fått alla förfrågningar du kan tänka dig.

Varför får vi inte se dig i något då?

– Nja jag har gjort Så ska det låta flera gånger. Det tycker jag är kul för det är ju musikprogram. Men nja, inte sånna där andra program det får någon annan göra.

Brolle
Brolle var bara 18 år när han slog igenom. Foto: TT

Starka vänskapen med Nanne Grönvall: ”Fantastik människa”

Under hösten har Brolle turnerat med bland annat Nanne Grönvall, 60, en vän och artist som betyder mycket för honom.

Annons

– Det är en av mina bättre vänner, säger Brolle.

Hur blev det just henne som du började jobba så nära med?

– Oj det kommer jag inte ihåg, det är så länge sedan. Det är kanske 15 år sedan. Jag har haft med henne på de här folkparksturnéerna jag gjorde. Då tog jag med gästartister jag tycker om och hon var ett givet val. Hon är bara en fantastisk människa. Vissa människor klickar lite extra och hon är en sån person. Det känns som att hon skulle kunna vara min syster. Vi har samma musikaliska bagage, det är en fin person.

Brolle och Nanne
Brolle och Nanne är goda vänner. Foto: TT

Du umgås inte med så många andra kändisar?

– Nej det gör jag inte. Inte privat, jag är väldigt privat när jag är privat. Sen känner jag de flesta artisterna i Sverige. Vi har alla en relation men nja. Man har inte tiden heller när man har fyra hundar, två hästar och en grabb. Man har att göra.

Utöver att släppa mer musik är nu Brolles stora fokus att njuta av livet hemma i Skellefteå.

Vad gör du när du har en dag ledigt?

– Då är jag ute i skogen med hundarna och rider gör vi var och varannan dag med hästarna. Men att ha ett stort ljus, det är alltid något som ska fixas, så det är som en livsstil. Vi plockar svamp och så jagar jag ganska mycket på hösten.

FOTO: TT

Annons