TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Börje Salmings kärleksknep: "Vi älskar mycket"

06 maj, 2017 
AvJonna Friberg Wennerberg
Börje Salming är en man med en lång karriär i ryggsäcken, både i och utanför ishockeyrinken. Men nu har han valt att ta ett steg tillbaka och gå in i pensionärslivet. Fördelen med det är att han kan lägga mer tid på att hålla kärleken till frun Pia Lindahl vid liv.
Annons

Hockeylegenden Börje Salming, 65, har under större delen av sitt liv haft många bollar i luften på samma gång. Han har haft en otrolig hockeykarriär men han har även lyckats skapa sitt eget varumärke. Men någon gång så måste även en superentreprenör som Börje dra i handbromsen. Nyligen berättade han för Hänt att han valt att dra ner på sitt arbete och gå i pension.

–Jag har dragit mig tillbaka lite grann från verkligheten kan man säga, jag håller fortfarande på med mitt varumärke och jobbar på, men jag har ju blivit pensionär nu så det är lite lugnare, berättar Börje för Hänt.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Pensionärslivet är någonting som faller Börje perfekt i smaken, att ta ett steg tillbaka är ett val han inte ångrar.

– Det är skönt att jag tagit beslutet själv. Jag har sålt huset och sålt en del av varumärket för att få en lugnare tillvaro. Nu bor jag i en lägenhet på Gärdet i Stockholm och det är jätteskönt.

Men det absolut bästa med att ha dragit sig tillbaka och tagit klivet in i pensionärslivet är att han får tillbringa mer tid med sin fru Pia Lindahl, 49.

Annons

– Det är skönt att bara vara hemma och vara tillsammans efter att man varit ute och rest så mycket. Vi vaknar tillsammans på mornarna, äter frukost tillsammans och hittar på saker, säger han.

Vad är hemligheten bakom att ni håller kärleken vid liv? 

– Vi älskar mycket, säger han och skrattar:

– Nej men vi är ute och reser mycket tillsammans. Nu när jag är hemma kan vi göra mycket mer tillsammans. Vi åker till Norrland och lite överallt. Vi är mycket tillsammans och det är viktigt

Foto: IBL

Annons