Börje Salming om förändringen med hustrun: ”Väldigt nöjda”

Börje Salming om förändringen med hustrun: ”Väldigt nöjda”
Börje Salming och hustrun Pia Lindahl sålde sin lägenhet för en månad sedan. Nu berättar Börje om den kommande flytten från Östermalm till Nacka.
Annons

I slutet av mars berättade hockeylegendaren Börje Salming, 67, att han och hustrun Pia Lindahl, 51, skulle bryta upp från sin stora lyxlägenhet på Gärdet i Stockholm. Dottern Bianca, 21, och sonen Rasmus, 23, hade redan flyttat ut och Börje och Pia kände att de lika gärna kunde bo lite mindre.

Annons

– Vi har köpt en nybyggd lägenhet och det känns superbra. Alla barn har flytta ut nu och det kändes som att vi bodde onödigt stort nu, sa Börje då.

Annons

De lämnade ett lyxigt penthouse byggt på taket till en äldre fastighet vid bortre sidan av sportfältet Gärdet i Stockholm. Här hade de tillgång både till aktiviteter på Gärdet, samtidigt som de hade Östermalm åt ena hållet och hela Djurgården runt knuten åt andra hållet.

ANNONS: Få snygg solkysst färg hemma med lättapplicerad brun utan sol. Fynda den här!

Lägenheten de sålde är i två etage och har en yta på 149 kvadratmeter. Fem sovrum, två badrum och två terrasser.

”En härlig villakänsla med yta för stort socialt umgänge”, skrev mäklaren Niclas BehrerBehrer & Partners hemsida. Prislappen låg på 11,9 miljoner kronor då den lades ut till försäljning.

Just terrassen på det nedre planet var enligt Börje ett av hans favorittillhåll:

– Altanen är verkligen fin med sol från morgon till kväll. Man kan inte få det så mycket bättre.

Han berättade också att favoritrummen inne i lägenheten var köket och vardagsrummet på nedre plan:

– Där är allt modernt, nytt och vitt. På nedervåningen har vi altan med skjutdörrar, som gör rummet större och mer öppet. På övervåningen ligger alla sovrum. Där finns också en balkong.

Börje Samling fortsätter söderut

Sedan Börje Salming flyttade till Stockholm för drygt 20 år sedan har han bott ute i Vaxholm i två olika boenden. De sålde villan i Bogesundslandet i Vaxholm för nära 24 miljoner för fyra år sedan och flyttade då in till Stockholm. När Hänt träffar hockeylegendaren på säsongs-invigningen av Gröna Lund i Stockholm berättar han att han nu fortsätter ännu lite längre söderut:

– Vi håller på och ska flytta till Nacka Strand i slutet av juni. Nu när vi bor ensamma är det bättre att ha något lite mindre.

Exakt hur mycket mindre den nya bostaden är säger han inte. Dock finns det en specifik detalj han trivs extra bra med:

Annons

– Det är en jättefin lägenhet. Den ligger nära vattnet och har sjöutsikt, så vi är väldigt nöjda. Det kommer att bli kanonbra.

FOTO: TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…