Bonde söker fru-Patrik Fernlund om okända sjukdomen – svimmade på gården

Linda Lindorff och Patrik Fernlund i Bonde söker fru.

Patrik Österberg/TT, TV4
Patrik Fernlund ville att allt på gården skulle vara tipptopp innan hans brevskrivare kom.
Det slutade med att han kollapsade.
Nu berättar Bonde söker fru-profilen om den hemska upplevelsen.
– Det var ju äckligt, säger han.

Under årets Bonde söker fru har deltagarnas hälsa stått i fokus vid ett flertal tillfällen. Innan inspelningarna av Kärlek åt alla insjuknade bonden Jon-Erik Andersson från Näsviken i covid-19.

Vid ett annat tillfälle tömdes en av gårdarna efter ett misstänkt coronafall. Det blev dock inget allvarligare än så och inspelningarna kunde fortsätta.

Men för Patrik Fernlund var det desto värre. Han svimmade nämligen av på sin gård i småländska Kråksjö och fick föras med ambulans till hjärtakuten.

Bonden svimmade på gården

I kvällens avsnitt av Bonde söker fru besöker Linda Lindorff honom efter att han kommit hem, för att försäkra sig om att allt är med med deltagaren. För Hänt berättar Patrik Fernlund nu om vad som hände.

– Det blev lite mycket på samma gång, med renoveringar och allt. Jag ville ha det så bra som möjligt tills alla kom hem, så jag jobbade dag och natt utan sova och äta nå vidare. Så det var mycket det, säger Patrik Fernlund.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Han svimmade även av en gång i ambulansen på vägen till sjukhuset.

– Det var ju äckligt. Man försvinner, och sen svimmar man. Första gången var det inte alls så länge, men i ambulansen var det lite längre. De fick ge mig något som höjde pulsen och fick igång allt vettigt igen.

Besvären slutade dock inte när han kom fram till sjukhuset. Patrik Fernlund berättar att han låg inne i tre dagar, och att han svimmade en gång till medan han var där. Sedan dess har det dock varit bättre, försäkrar han, men där fick han veta att han har en sjukdom som bland annat låg bakom kollapserna.

– Sen hittade de att jag har anlag för sådant här. Ortostatiskt blodtryck heter det, att man generellt har lägre blodtryck.

Patrik Fernlund om beslutet att fortsätta

I programmet frågar Linda Lindorff om Patrik Fernlund vill fortsätta inspelningarna eller avbryta. Han valde att fortsätta. Till Hänt berättar han att det var ett svårt beslut.

– Ja, det var det. När jag kom efter sjukhuset var jag tvärsäker på att jag inte skulle vara med mer. Men när det hade gått någon dag så tänkte jag att jag får försöka lite ändå, säger han.

Patrik Fernlund tycker också att han fick fint stöd från produktionen och TV4.

– Det var väldigt försiktiga, tv-teamet och alla, och tog det i min takt. De var jättenoga att inget skulle hända igen. Så det kändes rätt så bra.

Kändes det som rätt beslut att fortsätta?

– Ja, det tycker jag. Det tycker jag, säger Patrik Fernlund som återhämtat sig.

Det femte avsnittet av Bonde söker fru sänds onsdagen den 28 oktober på TV4, TV4 Play och C More.

Läs också: Bonde söker fru-deltagare coronasjuk – stoppas från programmet

Läs också: Bönderna i Bonde söker fru 2020 om sina okända kärleksliv