LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Bonde söker fru-deltagare coronasjuk – stoppas från programmet

23 sep, 2020 
Linda Lindorf, Jon-Erik Andersson
En av de bönder som letar efter den rätte i årets säsong av Bonde söker frus webprogram Kärlek åt alla insjuknande hastigt. Efter en undersökning visade det sig att Jon-Erik Andersson drabbats av covid-19. Han fick därför lämna programmet – redan innan det spelades in.
Annons
Bonde sjuk i corona – tvingas hoppa av Bonde söker fruBrand logo
Bonde sjuk i corona – tvingas hoppa av Bonde söker fru

Den efterlängtade femtonde säsongen av Bonde söker fru har nu börjat! Och det med en rivstart.

Hänt har tidigare berättat att den här säsongen kommer vara lite annorlunda jämfört med tidigare år. Det här är ju en följd av coronapandemin. En av förändringarna är att den stora välkomstceremonin inte blir av på samma sätt.

Flera insjuknanden

Dessutom skakades produktionen av ett sjukdomsfall när en av bönderna var tvungen att åka in till sjukhuset efter att ha uppvisat symptom.

– Vi hade en bonde som fick lite krax i halsen en morgon. Då pausade vi hela gården, alla fick åka därifrån och bonden fick åka till sjukhuset och ta ett covid-19-test. I väntan på svaret satt han ensam och isolerad. Sen kom svaret, och då var det ingenting. Då fick alla komma tillbaka igen och vi kunde fortsätta inspelningarna, säger programledaren Linda Lindorff i en Intervju med Hänt.

Också webprogrammet Kärlek åt alla blev rejält omskakat av coronaviruset. En av de bönderna, Jon-Erik Andersson från Näsviken, blev nämligen sjuk innan inspelningarna på Siggesta gård. Han berättar för Hänt om hur det uppdagades:

Annons

– Jag började få feberkänningar och kände mig inte okej. Då fick jag åka och göra ett test, säger han-.

Hur kändes det då?

– Just då var det ju en besvikelse naturligtvis. Absolut hade jag velat åka iväg men nu blev det inte så, säger Jon-Erik Andersson.

Tack och lov var symptomen inte jättefarliga, men det var så klart en obehaglig tid för tv-bonden.

– Det var som en vanlig förkylning, jag hade feber i tre dagar och så tappade jag smak och lukt i tre veckor. Så jag träffade inte folk på två veckor, det var inga konstigheter.

Får möjligtvis ny chans

Han berättar också att TV4-produktionen ofta hörde av sig för att se hur han mådde.

– Jag hade kontakt med produktionen i princip varje dag, vi ringde och kollade hela tiden, säger Jon-Erik Andersson.

I premiäravsnittet av Kärlek åt alla berättar han mer om hur han mått.

– Jag har varit oförskämt pigg om man har hört hur andra mår. Men det är hemskt att jag inte får träffa tjejerna. Jag hade sett fram emot det, säger han i programmet.

Annons

Linda Lindorff tröstar också Jon-Erik Andersson och ger ett besked som säkert var skönt för honom att höra.

– Det viktigaste just nu är ju att du kurerar dig och blir frisk. Men sedan kan du ju ta itu med dejtandet. Du hade ju några favoriter när vi var hemma hos dig. Jag tänker att vi styr upp en dejt med en av dem längre fram. Jag släpper inte taget om dig, Jon-Erik., säger Linda Lindorff i programmet.

Kärlek åt alla sänds onsdagar på TV4 play och C More med start 23 september.

Bild: TV4, Patrik Österberg/TT

Annons