bonde söker fru 2022

Bonde-Matthews vägran – utspelet till tjejerna: ”Kommer inte...”

Mathew Haggerty med brevskrivare.

Mathew Haggerty är en av bönderna i årets Bonde söker fru.
Men nu avslöjar han ett chockerande beslut om framtiden.
– Jag kommer inte att gifta mig med henne, säger Mathew till Hänt.
Bonde söker fru - Matthew lämnar landet: "Utvisad"
0:37

Efter reklamen: Bonde söker fru - Matthew lämnar landet: "Utvisad"

(0:37)

Slå på ljud

Årets säsong av Bonde söker fru är i full gång och brevskrivarna kommer sina bönder allt närmare under tiden på gården.

En av de som har bjudit hem sina brevskrivare är Mathew Haggerty, 20, den unga bonden från Australien. För flera år sedan kom en svensk kille till och jobbade på hans föräldrars gård i Australien.

De båda kom varandra väldigt nära Mathew bestämde sig därför för flytta till Sverige och bo med kompisens familj i Odensbacken, utanför Örebro.

Men Mathew passade även på sin kärlekslycka i det nya landet och nu bor hans brevskrivare i gästhuset där Mathew brukar sova, medan bonden själv har flyttat in till värdfamiljens villa.

Därför lämnar Matthew – mitt under säsongen

På grund av Mathews nationalitet är hans vistelse i Sverige tidsbegränsad. I en intervju med Hänt berättar bonden att han är tvungen att lämna landet snart, då hans visum går ut.

– Ja alltså det är så att myndigheterna kickar ut mig i januari för att mitt visum går ut då, så jag måste ju åka hem igen någon gång åtminstone, säger han till Hänt.

Vidare berättar Mathew att hans brevskrivare har blivit informerade om detta, och att det även finns hopp för dem att följa med honom till Australien.

– Jag tror att de var förberedda på det, jag tror att jag sa i första avsnittet, eller nej det var nog inte första avsnittet. Men över lag så vet de ju om möjligheten att få åka med mig till Australien.

Bonde-Mathews utspel: ”Kommer inte...”

Programmet heter Bonde söker fru, och det är just en fru, eller make, som alla bönder är ute efter att hitta. Men i år finns det undantag. När Mathew får frågan om hans tankar kring ett äktenskap förklarar han hur det ligger till.

– Jag har sagt det till några personer att egentligen, om det är rätt tjej så spelar åldern ingen roll för mig alls, om det är rätt tjej så är det rätt tjej. Men även om det är rätt tjej så kommer jag inte direkt att gifta mig med henne imorgon, om det låter rimligt?, säger Mathew och fortsätter:

– Om det är rätt tjej så kommer det förmodligen att ordna sig oavsett och jag ville missa möjligheten att träffa faktiskt träffa rätt tjej, jag visste inte riktigt hur det skulle bli, så varför inte.

Men det finns ändå hopp för Mathews brevskrivare att en dag få gifta sig med den charmige bonden.

– Om det ordnar sig så visst, jag kommer inte gifta mig med henne på en gång men, men det kan definitivt hända längre fram, det är säkert.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN