bonde söker fru 2022

Bonde-Henriks stora bröllopslycka – avslöjandet mitt i säsongen

Bonde-Henrik.

Henrik Kullander är på jakt efter kärleken i årets Bonde söker fru.
Nu avslöjas hans bröllopslycka – mitt under den pågående säsongen.
– Att det kan gå från bonde till bröllop, säger brevskrivaren till Hänt.
Här händer det pinsamma under gruppdejten
0:35

Efter reklamen: Här händer det pinsamma under gruppdejten

(0:35)

Slå på ljud

Bonde söker fru är just nu i den 17 säsongen av programmet. I årets upplaga får tittarna följa bönderna Jon-Krista Jonsson, Elin Sandblom, den australienska bonden Mathew Haggerty och Henrik Kullander.

Nyligen behövde bönderna göra ett tufft val då fyra brevskrivare skulle bli tre. Men det valet, behövde inte Henrik göra. En av hans brevskrivare, Rosel, lämnade nämligen självmant, något som Hänt tidigare skrivit om.

Nu återstår endast, Hanna, Denice och Rebecca, och växtodlingsbonden från Gällared kommer snart bli tvungen att bestämma vilka två som får stanna på gården. Men den tiden är ännu inte kommen. Istället får Henrik en glad överraskning i programmet.

Henrik får besök av en tidigare deltagare

Han får nämligen besök av en tidigare Bonde söker fru-profil, Erik Bolang och fästmön Johanna, som blev bondens slutliga brevskrivare i Kärlek åt alla 2020. Innan Erik och Johannas besök samlar Henrik tjejerna och förklarar att vännen har varit betydelsefull inför hans resa i Bonde söker fru.

– Han är väl en utav de som har sett till att vi kan träffas här nu, och han har med sig sin Johanna, säger Henrik till sina brevskrivare.

Även Erik berättar att de båda står varandra väldigt nära.

– Henke som är med i år är en utav mina bästa vänner. Det är anledningen till att vi ville ge honom samma chans, säger han i programmet.

– Jag för vi vet att det funkar, inflikar Johanna.

Henriks bröllopslycka under säsongen

Erik och Johanna träffades som sagt i Kärlek åt alla 2020 och deras relation har sedan dess gått som på räls. Vidare i programmet avslöjar paret att de inte bara är förlovade utan även ska gifta sig.

– Vem visste att ett brev skulle leda till ett frieri, ett stundande bröllop, säger Johanna.

– Och förhoppningsvis barn, fyller Erik i.

De berättar att Henrik är bjuden på bröllopet och att någon av brevskrivarna förhoppningsvis får följa med. Men det är inte den enda bröllopslyckan för Henrik, han har nämligen även fått äran att vara Eriks marskalk i den stora ceremonin.

– I början på nästa år ska de gifta sig, och jag har blivit bjuden till att bli en av marskalkerna på bröllopet. Så det är något som jag uppskattar väldigt mycket, säger Henrik i programmet.

Det verkade även som att Henriks brevskrivare tyckte att besöket var inspirerande. För Hänt berättar Denice om träffen.

– Det var jättekul, de var supermysiga. Så det var kul att träffa lite av hans vänner också och höra vad de hade gått igenom, säger Denice och fortsätter:

– Det var så roligt att höra det och höra att det kan gå från Bonde till bröllop. Så det var kul att sitta och lyssna på dem, prata och höra hur allt varit för dem.

Även brevskrivaren Rebecca uppskattade det plötsliga besöket.

Det var en mysig fika med Erik och Johanna. Så klart var det trevligt att träffa några som har delat samma unika upplevelse, härligt att prata med två personer som vet precis vad vi upplevt/upplever. Det hände faktiskt inte så mycket mer än det som var med i programmet. Men himla trevligt var det”, skriver hon i ett privat meddelande till Hänt.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN