Bonde söker fru 2019: Allt du vill behöva om bönderna

Bonde söker fru 2019: Allt du vill behöva om bönderna
Den 25 september drar en ny säsong av Bonde söker fru igång på TV4 och TV4play. Här är allt du vill veta om årets bönder.
Annons

Den 25 september drar en sprillans ny säsong av Bonde söker fru igång på TV4, parallellt drar även TV4 play-programmet Kärlek åt alla igång. Under hösten kommer tittarna då kunna följa sju förväntansfulla bönder i sin jakt på kärleken.

Annons

Här är allt du behöver veta om årets bönder:

Alexander, 35, mjölkbonde

Alexander i bonde söker fru 2019
Alexander i Bonde söker fru 2019.

Den 28 april 1984 föddes Alexander in i en bondefamilj och växte upp på gården i Dannike utanför Borås – samma gård som han bor kvar på än idag.

– Det är familjegården som jag har köpt för tre år sedan, säger Alexander till Hänt under pressträffen för Bonde söker fru.

Annons

Förutom att vara mjölkbonde har Alexander tidigare också varit politiker.

– Jag har varit politiker i Borås, jag har suttit i fullmäktige i nio år, berättar Alexander för Hänt.

Alexander är väldigt barnkär och umgås gärna med sina syskonbarn. Att han vill ha barn själv är självklart. Han har haft några relationer innan sin medverkan i Bonde söker fru.

– Jag hade förhållande i två år innan, ungefär för ett eller två år sedan. Sedan har jag dejtat genom Happy pancake, Tinder och har haft något kort förhållande däremellan. Så det har inte varit jättelånga förhållanden, utan två år som längst egentligen, säger mjölkbonden.

Anledningen till varför han inte lyckats hitta den rätta, tror han handlar om sin egen försiktighet.

– Jag har varit ganska försiktig av mig och inte tagit chanserna när de har getts utan har legat ganska lågt. Jag är inte direkt på när det gäller, säger Alexander.

Jimmy, 37, köttbonde

Jimmy i Bonde söker fru 2019
Jimmy i Bonde söker fru 2019.
Annons

Den 22 januari 1982 föddes Jimmy, som växt upp vid sjön Ankarvattnet i Strömsunds kommun i Jämtland. I sju generationer har har gården i Ankarvattnet förts vidare i familjen och sedan några år tillbaka har Jimmy tagit över familjegården.

Köttbonden har två tatueringar på underarmarna som föreställer två porträtt på hans två barn som han har från tidigare relation: Alfred, 7, och Alma, 6. Jimmy berättar för Hänt att han legat lågt med dejtandet innan sin medverkan i Bonde söker fru.

– Jag har inte varit jätteaktiv. Jag har haft två längre relationer, säger Jimmy.

Hans tidigare längre relationer har varit fyra respektive sex år långa och han har en bra relation med sina ex, särskilt när det handlar om barnen.

– Nu har vi faktiskt en jättebra relation med barnen, så det tycker jag känns bra, säger Jimmy till Hänt.

Jimmy är annars en väldigt privat person, som tidigare bara delat saker som berör hans företag i sina sociala medier.

– Det är det som är lite konstigt med mig, jag har alltid velat hålla mitt privatliv helt utanför. Jag har aldrig någonsin lagt ut någonting privat, säger Jimmy och understryker varför han ändå är med i tv:

– Det är ju för att hitta kärleken och för att det är ett seriöst program.

Annons

Oscar, 22, getbonde

Oscar i Bonde söker fru 2019
Oscar i Bonde söker fru 2019.

Den 17 mars 1997 föddes Oscar i Sala. Där växte han upp på en gård tillsammans med sin mamma, pappa och sina storasystrar Linda, 29, och Sara, 27. Oscar är en familjekär kille som har bondeyrket i blodet, och han har bott ensam sedan han var 16 år då han flyttade till familjens andra gård.

– Jag flyttade in i min pappas föräldrahem när jag var 16.

Men det tog några år innan han blev bonde på heltid. Till en början hjälpte Oscar sin pappa på gårdarna när han pluggade i gymnasiet. Under gymnasietiden skaffade han sig två getter – idag har han 140 getter och 30 kor.

I februari köpte han också en egen gård, där han bland annat håller i getyoga.

– Jag har en kompis som håller på med yoga och hon ville prova getyoga eftersom hon sett att det finns i USA. Jag tycker ju om lite galna idéer så jag sa, vi kör.

Detta ledde bland annat till att 200 personer kom till Oscars gård för att testa getyoga förra sommaren. När det kommer till kärlek har Oscar haft ett seriöst förhållande tidigare.

Annons

– Jag har haft ett förhållande på två och ett halvt år, med en som jag träffade på gymnasiet. Vi gick i samma klass. Då var det ju så jävla enkelt. Vi bodde ihop också, säger Oscar och berättar varför det tog slut för tre år sedan:

– När vi började jobba så gick vi åt varsitt håll. Det var svårt att få ihop det.

Pelle, 28, mjölkbonde

Pelle i Bonde söker fru 2019
Pelle i Bonde söker fru 2019.

Den 29 april 1991 föddes Pelle som växte upp med skilda föräldrar i Bollnäs. Med en morfar som hade mjölkkor drömde Pelle redan som treåring om att bli bonde. Hans mål var att ha en egen gård innan han fyllt 30, vilket han lyckades med när han tog över en gård i Söderhamn 2017. Samma år flyttade han från Linköping, där han tidigare studerat till driftledare.

När det kommer till dejting menar Pelle att han inte varit så aktiv. En tid innan inspelningarna till Bonde söker fru drog igång avslutade han ett distansförhållande.

– Det var ett längre på distans jag haft på ett och ett halvt år. Men annars har jag inte varit någon som har gått och letat efter någon eller använt Tinder eller så där, säger Pelle till Hänt.

Mjölkbonden kom med i Bonde söker fru genom att hans mamma sökte tillprogrammet – utan att veta om att hon hade sökt.

Annons

– Jag fick ett samtal bara, så kände jag vad fasen, varför inte? Vi kör! säger Pelle.

Mattias, 26, lammbonde

Mattias i Bonde söker fru 2019
Mattias i Bonde söker fru 2019.

Mattias är född i Uppsala den 20 september 1992, men flyttade ut till gården i Rimbo utanför Norrtälje när han bara hunnit fylla fyra år. Idag driver han gården tillsammans med familjen.Vid sidan av bondeyrket jobbar han även som brandman. Dessutom gillar Mattias träning och kom femma i Fit model Scandinavia förra året.

När det gäller tidigare kärleksliv så har Mattias haft några kortare relationer.

– Jag har haft några förhållanden men inga riktigt långa. Det var typ när jag var 18, 19, som jag hade ett förhållande i typ ett år men annars har det varit ett halvår, säger Mattias till Hänt.

Han berättar att han använde Tinder litegrann och att han inte egentligen haft problem med att träffa tjejer – men nu är han med i Bonde söker fru för att kunna hitta den rätte.

Uffe, 56, skogsbonde

Uffe i Bonde söker fru 2019
Uffe i Bonde söker fru 2019.
Annons

Sedan unga år drömde Uffe om att ha en egen gård och sedan han var 19 år har han bott på sin gård i Ramstalund utanför Uppsala. Där ägnar han sig bland annat åt sina stora fritidsintressen dans och jakt.

Uffe har varit singel i snart ett år, då han kom ur ett 16 år långt förhållande. Dessförinnan hade skogsbonden ett förhållande i 19 år med en kvinna som han fick tre barn med. Idag har barnen växt upp och är 23, 30 och 32 år gamla, och han har också hunnit få fyra barnbarn.

Det är tack vare en kompis som Uffe nu har chansen att hitta kärleken i Bonde söker fru – kärlek åt alla.

– Det var en tjejkompis som anmälde mig. Jag har väl skojat lite med henne och sagt att Bonde söker fru skulle man vara med i, men då ska man vara singel först i ett år och nu passar det bra och då anmälde hon mig, säger Uffe till Hänt och lägger senare till:

– När jag blev uppringd från TV4 så trodde jag att det var fejk.

André, 24, köttbonde

André i Bonde söker fru 2019
André i Bonde söker fru 2019.

Sedan André var 15 år har han jobbat på gården i Strömsnäsbruk i Småland och när han var 19 år gammal blev den hans egna då han beslutade sig för att köpa den. Hemma hos André finns Elvis på både kuddar och väggar, det här är en bonde som gillar 50-talsmusik.

Annons

Tidigare har han kört en del folkrace och 24-åringen vill gärna en dag köpa en bil – en äldre 50-tals amerikanare.

Alexander, Jimmy, Oscar, Pelle och Andrés kärleksresa kan du följa i Bonde söker fru på TV4, Mattias och Uffes kärleksresa kan du följa i TV4 plays Bonde söker fru – Kärlek åt alla.

FOTO: Anders Wiklund/TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Annons
Laddar nästa artikel…