LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Bonde-Michel Olofsson om relationen med Linnéa Hjort– ett år efter Bonde söker fru

20 jan, 2021 
Linnéa Hjort och Michel Olofsson
Foto: TV4
Ett år har gått sedan Linnéa Hjort klev in i Michel Olofssons liv.
Så här lever paret idag – ett år efter att de träffades i Bonde söker fru – jorden runt.
– I ett förhållande så är man två och då fungerar det inte att köra sin grej, säger Michel till Hänt.
Annons
Fem bönder från "Bonde söker fru" vi aldrig glömmerBrand logo
Fem bönder från "Bonde söker fru" vi aldrig glömmer

Frukt- och grönsaksbonden Michel Olofsson, 34, fann kärleken i brevskrivaren Linnéa Hjort, 31, genom TV4:s Bonde söker fru – jorden runt. I programmet fick tittarna följa deras kärleksresa i Moçambique, där de fortsatt idag lever.

Michel och Linnéa kämpar på för att färdigbygga sitt hus

När Hänt når Michel har det gått drygt ett år sedan inspelningarna av tv-programmet och livet rullar på med både upp- och nedgångar.

– Vi mår bra men lider lite av värmen bara. I dagsläget har vi klarat oss bra men antalet Covid-19 smittade ökar hela tiden och man har infört nya regler för den kommande månaden med straffbara böter om man inte följer de. Regnperioden är i fullgång så vi får se under våren om vi slipper malarian i år. Jag har fått malaria 4 gånger nu och alla gånger har det varit på slutet av våren och Linnéa fick det förra året. Men i år är vi noga med att använda oss utav rökelser mot myggor i rummen som verkar fungerar bra, säger Michel.

Annons

Bonden har tidigare berättat om sjukdomskampen som paret genomgick när de båda två drabbades av Malaria samtidigt.

Senast vi pratade med Michel var han och Linnea i full gång med att bygga sitt drömhus tillsammans. Paret såg då glatt fram emot att skapa sitt gemensamma hem. Än har den stora inflyttningen inte skett men bygget är i full gång.

– Jodå det går sakta framåt och vi håller nu på att bygga ut altanen och drar el. Så vi hoppas snart att vi kan flytta ut ur vår lilla hydda och in i huset.

Michels ärliga ord om svårigheten i förhållandet

Innan Michel fann kärleken i Linnéa levde han som singel, därav ansökte han om att finna kvinnan i sitt liv via dejting-serien. Men hur är det egentligen att ha en partner att kompromissa med efter att varit ensam en längre tid? Jo, kärlekslivet visar sig gå bra men ett år in i relationen har Michel också gjort en viss insikt gällande sitt beteende i relationen.

Annons

– Vi lär oss av varandra varje dag och utvecklas. Jag är väldigt van att köra mitt race och är lite dålig på att kommunicera och ibland glömmer jag bort att involvera Linnéa i vissa saker som påverkar oss båda. I ett förhållande så är man två och då fungerar det inte att köra sin grej och jag behöver jobba på det såklart och är otroligt tacksam och glad att Linnéa har det tålamod hon har.

Annons