TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Bonde söker fru-Michel och Linnéa drabbade av Malaria

09 jul, 2020 
Michel Olofsson och Linnéa Hjort
Bonde söker fru – jorden runt-paret Michel Olofsson och Linnéa Hjort drabbades av Malaria i juni.
Nu berättar Michel om den nya kampen som väntade efter första vevan av sjukdomen.
– Malaria och behandlingen mot den är en riktig skitperiod och det var väldigt tufft, säger han till Hänt.
Annons
Här är bönderna i Bonde söker fru 2020Brand logo
Här är bönderna i Bonde söker fru 2020

Frukt- och grönsaksbonden Michel Olofsson, 34, levde ett liv som singel i Moçambique innan han medverkade i TV4:s Bonde söker fru–jorden runt. I programmet hittade han kärleken i Linnéa Hjort, 31. Sedan inspelningarna av programmet lever paret tillsammans i fiskebyn i sydöstra Afrika och kärleken fullkomligt blomstrar.

Men tiden efter Bonde söker fru – jorden runt har inte bara bestått av kärlek och glädje. Paret drabbades nämligen av Malaria i juni. Eftersom att både Michel och Linnéa fick sjukdomen samtidigt blev det extra tufft.

Michels nya sjukdomsbesked

Efter den dramatiska veckan beslutade sig paret för att börja sova med myggnät, men när Hänt når Michel visar det sig att detta inte var räddningen för honom. Sedan det tidigare sjukdomsbeskedet har Michel nämligen blivit sjuk ännu en gång.

– Nu är vi återställda trots att jag fick tillbaka malarian efter 17 dagar och den svängen var tuffare än den första. Hade dock turen denna gång att Linnéa klarade sig undan och kunde hjälpa mig under den tunga Malaria-perioden genom att hålla igång gården och byggandet av förlossningskliniken, säger Michel till Hänt och fortsätter:

Annons

– Malaria och behandlingen mot den är en riktig skitperiod och det var väldigt tufft. Dock ska jag inte klaga för mycket då Linnéa har gått igenom mycket tuffare än Malaria och jag är väldigt lycklig att hon är här med mig.

När Linnéa var 29 år diagnostiserades hon med bröstcancer och idag arbetar hon med appen War on Cancer.

Tänker på de positiva stunderna

Även om tiden då både Michel och Linnéa låg sjuka i Malaria var jobbig, så kan Michel ändå se något positivt i det.

– Det var en tuff period men ser också hur vi stöttade varandra under malarian och ser tillbaka till den tiden med en varm och glad känsla. Oddsen att båda får malaria samtidigt är ju inte så stor men nu blev det så med vilja och omtanke att försöka hjälpa varandra. Det var ganska roligt att se hur vi hanterade situationen, säger Michel.

Han bär dessutom med sig några minnen med sin kärlek, även om alla stunder inte var de härligaste.

Annons

– Vi lär oss saker om varandra hela tiden. Ena dagen pressade jag apelsinjuice och andra dagen var det Linnéa, trots att vi båda var dåliga men det föll sig så naturligt. Linnéa lagade en jättegod gryta när jag hade Malaria andra gången men på grund av att jag var sjuk så smakade den riktigt dåligt så nu kan jag inte smaka på den längre och det är ju tråkigt när hon la ner tid och omtanke på att laga den till mig.

Nu fokuserar paret på att fortsätta med sina projekt på gården och hoppas på att klara sig ifrån myggorna.

FOTO: TV4

Annons