LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Bonde-Leifs plötsliga sjukdomsbesked – barnens oro efter upptäckten

28 jan, 2021 
Leif Eriksson
Foto: TV4
Leif Eriksson tog hjälp av Linda Lindorff och sökte kärleken i tv-rutan.
Nu har avokadobonden plötsligt blivit sjuk – ett förlopp som snabbt oroade barnen.
– Jag har varit dålig i 14 dagar nu vettu, säger Leif till Hänt.
Annons
Fem bönder från "Bonde söker fru" vi aldrig glömmerBrand logo
Fem bönder från "Bonde söker fru" vi aldrig glömmer

Avokadobonden Leif Eriksson, 69, var en av bönderna som letade kärleken i TV4:s Bonde söker fru – jorden runt som sändes förra våren. I programmet fick tittarna se ett gäng härliga damer flytta in hos Leif på gården i Spanien. Men det blev aldrig någon kärlek i programmet. När det var dags för slutval hade Leif nämligen ingen av sina brevskrivare kvar på gården.

Sjukdomsbeskedet efter stora kärlekslyckan

Till en början gick sedan kärleksjakten segt även på hemmaplan i Sverige men tillslut klev kvinnan i hans liv in i bilden. Paret träffades genom sina barn, då Leifs son Mattias var vän med Carinas dotter.

– Det här känns skitbra faktiskt! Hon har lika dålig humor som jag har, sa Leif när han avslöjade kärlekslyckan för Hänt.

Nu har några månader gått sedan paret träffades och när Hänt når Leif för att höra mer om relationen så kommer han med ett tråkigare besked. Leif har nämligen legat sjuk under en längre tid.

Annons

– Det är väl bra nu, börjar bli bättre. Jag har varit förkyld och så där. Jag trodde att det var corona men jag var uppe och testade mig men det var inte det, säger Leif och fortsätter:

– Det börjar bli bättre men jag har varit dålig i 14 dagar nu vettu. En jäkla förkylning och rasslig i bröstet med andningen.

Längtan efter en vanlig vardag och barnbarnets stora stöd

Att ha problem med att få luft är något som Leif själv erkänner oroade honom, men främst var det kanske barnen som snabbt blev rädda.

– Ja det var väl mest mina barn som blev oroliga. De ville att jag direkt skulle upp och testa mig men det var inte det lättaste att komma upp och göra det. Kanske när man är yngre men att hålla på med telefoner och skit, det var lite struligt.

Som tur är mår nu Leif bättre men fortsätter självklart att hålla sig hemma. Med en stor och hjälpsam familj fortsätter han kämpa på under pandemi-tider även om längtan efter en vanlig vardag ökar för varje dag.

– Det största barnbarnet hon kommer och handlar åt mig, så det är jag väldigt glad över. Hon ställer alltid upp.

Annons