LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Bonde-Jimmy Olofsson dumpad – privata avslöjandet om inspelningen

22 nov, 2023 
AvOla Lagerström
Jimmy Olofsson medverkar i Bonde söker fru 2023 och dejtar tjurbonden Mimmi Åsenius.
Nu berättar brevskrivaren att han blev dumpad i våras och ger privata avslöjanden om TV4-inspelningen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Bryter ihop i tårar efter dumpningen – blev lämnad ensam kvar i Bonde söker fruBrand logo
Bryter ihop i tårar efter dumpningen – blev lämnad ensam kvar i Bonde söker fru

Jimmy Olofsson, 31, är en av Mimmi Åsenius, 28, brevskrivare i Bonde söker fru 2023. Han blev dumpad i våras men har nu kommit ut på andra sidan.

– Jag måste säga det här året. Det har varit upp och ner och jag blev dumpad i våras. Tycker jag lyft mig väldigt starkt. Har kommit igång rejält! Det har med tv-biten att göra. Jag är stabilare nu och känner mig själv, säger han.

I programmet råder det rivalitet mellan brevskrivarna men Jimmy menar att produktionen har fått det att se ut som de hatade varandra. Dessutom poängterar tv-profilen att han verkligen inte är någon stadsbo...

Jimmy om klippningen – det fick tittarna inte se: ”Som att vi sitter och hatar varandra”

Vad fick dig att fatta pennan och söka till ”Bonde söker fru”, Jimmy?

Annons

– Så klart för att jag var singel! Sedan hade jag något av en 30-årskris. Åtminstone något i den stilen. Jag var inne i en period i livet där jag sa ja till allting. Då dök möjligheten upp. ”Vad kan gå fel?”, frågade jag mig själv. Sedan hade Mimmi något väldigt speciellt. Så här i efterhand har jag blivit alltmer betuttad i henne.

Vilken upplevelse från inspelningarna minns du med extra värme?

– Speeddejten. Precis före den. Jag genomlevde alla känslor som finns. Jag var inte alls beredd på det! När jag åkte dit var jag väldigt ”chill” och ”laid back”. Sedan kom katastrofkänslorna: ”nu är det på riktigt!” Jag fick så himla starka känsloyttringar. För mig var det nyttigt att få se den sidan.

Vad var det mest anmärkningsvärda som hände när tv-kamerorna inte var påslagna?

– Vi hade det för jävla kul ihop på kvällarna. I tv-rutan däremot känns det som att vi sitter och hatar varandra, allihop!

Annons

Vilken sida av dig kom inte fram så mycket i programmet?

– Jag är en väldigt lantlig person. Är från landet. Min syrra har gård. Pappa har haft gård. Jag bor i en by där det bor 20 personer. Det kom inte fram. Produktionen ville ha mig som en stadsbo. Folk tror att jag är från Östermalm. Det känner jag inte alls igen mig i. På Östermalm hade jag varit helt lost!

På vilket sätt kan det vara en fröjd att vara ihop med dig?

– Jag är alltid lugn. Skulle aldrig brusa upp mig. Om jag blir stressad så är jag fortfarande lugn. Jag är väldigt bra på att samarbeta, jag vill lösa saker med folk. Sedan är jag rätt allmänbildad. Dock inte när det gäller ”bondesaker”, men jag är rätt smart på andra saker.

På vilket sätt kan det vara en utmaning?

– Jag har bott på samma plats rätt länge. Jag har inte tagit tag i min framtid. Har mest ”levt på” i min hyreslägenhet. Jag har varit rätt lat, jag har gjort det jag känt mig trygg i. Kanske har jag inte utmanat mig själv så mycket.

Annons

Vilken händelse i ditt liv har format dig mest?

– Förr om åren var jag nog rätt egoistisk. Jag hade i alla fall sådana tendenser. Det ändrades när jag fick syskonbarn. Jag minns framför allt när jag fick hålla i syrrans första bebis. Det var en ganska galen känsla – som gjort något med mig.

Vem av de andra Bonde söker fru-profilerna har du ett särskilt gott öga till?

– Jag blev väldigt bra kompis med alla. Jag ”bondade” först och snabbast med David och Kalle. Sedan med Erik. Vi har blivit goda vänner. Martin och jag kom också sjukt nära varandra, vi berättade hemligheter för varandra. Han hjälpte mig med den här händiga sidan. Någon kväll fick jag styla honom. Alltså, välja kläder. Det fanns ett givande och tagande.

Jimmy och Mimmi i Bonde söker fru.
Mmmi och Jimmy på dejt.

Bonde-Jimmy Olofsson om framtiden: ”Har nog skaffat familj”

Vad har du fått för reaktioner på din tv-medverkan?

Annons

– Jag jobbar på en skola. Det har bara varit positivt. Skitskönt! Sedan är det klart att man är dum som fan när man går in och läser kommentarer om sig själv. Det är en lite väl hård ton på Facebook, tycker jag!

Hur hoppas du att din tillvaro ser ut om tio år?

– Då har jag nog skaffat familj. Två, tre barn hade varit gott! Jag behöver inte bo i stan, men inte helt i stan. Lite utanför hade varit gott!

Blir det mer tv för dig – eller är det slut i rutan nu?

– Tankarna går lite upp och ner. Ska man söka till något nytt program så är väl enda chansen nu, men det lutar nog åt att det ändå inte blir så. Fast ringer du i morgon så kanske jag är sugen! Det är en ambivalent känsla. Man vet aldrig!

FOTO: TV4

Annons