LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Bluffen i Bonde söker fru – därför är brevutdelningen bortklippt

11 okt, 2023 
Linda Lindorff med Bonde söker fru
Den populära brevutdelningen i Bonde söker fru är bortklippt.
Efter tittarnas kritik berättar nu Linda Lindoff om beslutet – dessutom avslöjar Bonde-Micke hur momentet egentligen gick till.
– Jag fick hämta breven helt själv, säger han till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Evelina och Backis lycka över relationen till familjenBrand logo
Evelina och Backis lycka över relationen till familjen

Linda Lindorff, 51, har programlett Bonde söker fru i hela 18 säsonger. Ett av momenten som nästan alltid varit med är när Linda åker ut till bönderna med deras brevhögar. Linda brukar då även låta bönderna ringa en valfri brevskrivare och detta är starten på programmet.

Men i år ser det annorlunda ut, programmet börjar istället rakt på Sundbyholm slott och brevutdelningen visas endast i snabba tillbakablickar då och då under säsongen. Detta är något tittarna reagerat starkt på då de gärna hade sett brevutdelningen.

Linda Lindoffs egna ord om att brevutdelningen i Bonde söker fru 2023 är borttagen

Efter tittarnas ord väljer nu Linda själv att gå ut med sina tankar kring vad hon känner över att momentet är borttaget.

Annons

”Det många däremot reagerat lite besviket på är att brevutdelningen är bortklippt. I vanliga fall så har ni tittare fått se när jag åker runt och delar ut de kärleksbrev som ni skrivit till våra bönder – och den delen är nu alltså helt borta. Det är en hyfsat stor förändring som vissa kanske gillar och andra uppenbarligen ogillar”, skriver Linda på sin blogg och fortsätter:

”Anledningen är att man tagit bort brevutdelningen är att man vill gå snabbare in på själva mötet mellan bönder och brevskrivare. Rappa på allt som händer och snabbare komma ut på gårdarna. Det så klart i tron att det är det alla tittare vill ha. Givetvis görs ju ändringarna i tv för tittarnas skull trots allt, inte bara för förändringens skull, så ni som verkligen vill ha med brevutdelningen till nästa år – skriv! Det är mitt bästa råd.”

Linda är delad i frågan gällande om hon tycker att brevutdelningen ska vara med eller inte.

Annons

”För mig är det svårt att säga vad som är bäst för programmet. Jag läser era kommentarer och kritiken kring att brevutdelningen nu är borta och jag håller förvisso med – men… för min del så handlar det mycket om att jag personligen ju älskar den grejen. Jag älskar att få dela ut kärleksbrev!”

Bluffen kring brevutdelningen – så gick den egentligen till: ”Fick hämta breven själv”

Linda tillägger också i sitt blogg inlägg att hon delade ut breven i år, även om det inte direkt har visats.

”Jag tycker också att det finns en poäng i att ha med det och ja att dela ut breven och sedan inte visa er det, det känns lite konstigt men nu är det så. Jag delade ut breven i år igen och det var lika roligt och förväntasfullt som vanligt.

När Hänt når stutsbonden Michael "Micke" Klingstedt, 57, berättar han om sina uppelvelser kring brevutdelningen. Det visar sig nämligen inte gått riktigt likadant till för Micke som Linda påstår.

Kom Linda förbi och lämnade breven?

– Nej, det var hon inte. Jag fick hämta breven helt själv. Det var ett kamerateam där men utan Linda, säger Micke till Hänt.

Så du öppnade breven helt ensam?

– Veronica, min stora tös kom och hjälpte till lite.

FOTO: TV4

Annons