hänt exklusivt

Stora bluffen i julkalendern – SVT avslöjar okända detaljen

Kronprinsen som försvann

Kronprinsen som försvann är årets julkalender i SVT.
Nu bekräftar kanalen bluffen som tittarna inte känner till.
”Togs omhand efteråt på ett ansvarsfullt sätt”, säger Pernilla Ståhl, pressansvarig till Hänt.
Sarah Dawn Finer om julshowen med Tareq Taylor: ”Stolt över oss”
0:35

Efter reklamen: Sarah Dawn Finer om julshowen med Tareq Taylor: ”Stolt över oss”

(0:35)

Slå på ljud

Hela december, varje dag, fram till julafton kan det svenska folket följa SVT:s julkalender. Det är en årlig tradition för många att se ett avsnitt om dagen medan dagarna räknas ner till jul.

Årets berättelse heter Kronprinsen som försvann och handlar om kronprinsen Carl Wilhelm och hans spännande resa. Historien börjar med att prinsens mamma – drottningen försvinner, vilket i sin tur leder till att kronprinsen tvingas fly från det kungliga slottet. Under sin flykt ute i det hårda och verkliga livet så lär han känna en fattig flicka vid namn Hilda.

I rollen som Carl Willhelm, hittar vi Xavier Canca-Englund och Hilda spelas av Kerstin Linden

Bluffen i julkalendern 2022 – SVT bekräftar beslutet

I scenerna som handlar om kungligheterna är det både lyx och flärd, det dukas vid flertal scener upp långbord med mat. Men vad tittarna kanske inte känner till är att det finns en bluff i det hela. Nu berättar Pernilla Ståhl, pressansvarig för programmet i ett mejl till hänt om detaljen i scenerna som är fejkad.

”I julkalendern använder vi både riktig mat och "fejkmat" (låtsasäpplen osv). All mat togs omhand efteråt på ett ansvarsfullt sätt, såsom vi alltid arbetar”, skriver hon.

Happy Jankell tvingades hoppa av – därför tog Alva Bratt över

Hänt har tidigare kunnat berätta att Alva Bratt som spelar rollen som Augustina, egentligen inte var tänkt för rollen. Från början var det nämligen Happy Jankell, 28, som skulle spela hertiginnan. När julkalendern offentliggjordes stod till och med Happy med i rollistan.

”Av privat anledning var jag tvungen att hoppa av projektet innan inspelningen satt igång. Men de glömde att skriva av mig från rollistan. Jag skulle spelat Augustina men Alva Bratt tog över rollen med bravur! Hon är så duktig och gör en utmärkt Augustina!”, skrev Happy till Hänt när hon berättade om beslutet.

FOTO: SVT

FRÅN FÖRSTASIDAN