LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Smygtitt på julkalendern 2022 – så blir SVT:s Kronprinsen som försvann

02 nov, 2022 
AvJulia Riddertorp
Skådespelerskan Maria Lundqvist poserar med barnskådespelarna Xavier Canca Englund och Kerstin Linden inför inspelningen till årets julkalender.
Årets julkalender i SVT börjar sändas den 1 december.
Se den första smygtitten på Kronprinsen som försvann här!
Annons
SVT:s julkalender 2022 ”Kronprinsen som försvann” – se trailern härBrand logo
SVT:s julkalender 2022 ”Kronprinsen som försvann” – se trailern här

Om drygt en månad drar julkalendern igång. Temat för i år är inget mindre än kungligheter, vilket skiljer sig från förra året då SVT presenterade En hederlig jul med Knyckertz.

Kungligt är som nämnt temat, och julkalendern för 2022 är Kronprisen som försvann. Så, vad kan tittare förvänta sig av årets julkalender?

– SVT bjuder på en julkalender som är en historisk vintersaga i en svunnen tid. Kampen står mellan gott och ont, och skuggor lurar i slott och gränder. Kronprinsen som försvann är ett spännande äventyr som kommer samla hela familjen i mörka december även detta år, berättar Anna Alandh, tillförordnad programchef SVT Barn till Region Gotland.

Annons

Kronprinsen som försvann – En sannolik vintersaga

SVT bjuder ännu ett år på 24 avsnitt för att förbereda oss inför julafton. I år ska det vara en säsong av spänning från en tid då kungar och drottningar regerade i världen. Inspelningen har varit på den lilla ön Gotland, vilket känns passande i och med den gamla atomsfären.

I rollerna får tittarna följa två barn som kommer från helt olika familjer. Den ena är den unga kronprisen som spelas av Xavier Canca-Englund, 12, som mot all förmodan blir vän med den fattiga flickan Hilda som spelas av Kerstin Linden, 13. Tillsammans ger de sig ut på ett storslaget äventyr.

Barnen möts efter att prinsen blivit anklagad för att ha kidnappat drottningen och Hilda hjälper honom på vägen till att rentvå sitt namn.

”Det blir en kamp för att rentvå prinsen, rädda drottningen och ta tillbaka tronen!”, skrev SVT om årets julkalender.

Första smygtitten av julkalendern 2022

Varje avsnitt kommer att presenteras av julvärden för barn som även sköter lucköppningen, nämligen Markus Granseth, 39.

Annons
Kronprisen och drottningen i årets julkalender.
Kronprisen och drottningen i årets julkalender.
Flicka Hilda i julkalendern 2022.
Kronprisens bästa vän Hilda.
Två personer i en gränd i årets julkalender.
Vad står de två figurerna i gränden och samtalar om må tro?
Annons

Spänningen börjar bli olidlig men tittare får vänta ett litet tag till tills det att Kalendern sänds torsdagen den 1 december på SVT play och vardagar på SVT1 och SVT barn.

Se klippet i spelaren ovan för en förhandsvisning!

FOTO: Fredrik Sandberg/TT

Annons